Prijateljska: Nizozemska-SAD

Pred nama su prijateljske utakmice, a jedna od najzanimljivijih igra se u Amsterdamu gdje se susreću Nizozemska i SAD. Ova utakmica poslužiti će i jednima i drugima kao priprema za službene utakmice koje ih očekuju kroz tjedan dana.

navijači usa

Nizozemska je napokon uhvatila kontinuitet i status Guusa Hiddinka je ipak nešto bolji, no on si ne smije dozvoliti podbačaj jer bi se kritike vrlo brzo pojavile, odnosno vratile. Nizozemce nakon ovog susreta čeka kvalifikacijski dvoboj protiv Latvije 12.6. u kojem moraju osvojiti tri boda kako bi zadržali priključak s vodećim momčadima u svojoj grupi (Češka, Island).

SAD je na mini turneji po Europi pa ga tako  nakon ovog susreta očekuje dvoboj s Njemačkom, a sve u svrhu priprema za CONCAF koji počinje u sedmom mjesecu. Klinsmann će sigurno pokušati igrati s najjačim sastavom kako bi skupili iskustvo protiv ponajboljih momčadi Svijeta.

SAD je 18. momčad na FIFA ljestvici, dok su Nizozemci 6. momčad Svijeta. Hiddink nema pravo na kiks kako bi zadržao dobru atmosferu, a problem mu je izostanak Robbena najvažnijeg igrača Nizozemske, dok sigurno se najviše očekuje od novog krila Man Utd Memphisa Depaya. Amerikanci nemaju toliko individualne kvalitete, ali su fizički vrlo snažni i imaju jak momčadski duh, upravo ono na čemu njihov izbornik inzistira.

U međusobnim susretima Nizozemske i SAD-a u sva tri susreta slavilo je Oranje posljednji puta 2010. godine 2:1.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U posljednja tri nastupa Nizozemska je ostvarila dvije pobjede protiv Latvije i Španjolske dok je remizirala s Turskom. SAD je u posljednja tri nastupa svladao Meksiko, remizirao s Švicarskom i izgubio od Danske.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Prijateljska utakmica naravno nije lagana za predviđati, ali nekoliko je faktora zbog čega mislimo kako će Nizozemska slaviti. Prvo igraju na svom terenu i do sada su uvijek svladali SAD. Kvaliteta je sigurno na njihovoj strani, jer SAD trenutno nema nekih zvučnih imena kao što je znao biti slučaj ranije. Motiv je također vrlo velik kod Oranja jer nisu dobro startali u kvalifikacijskoj skupini, pa je Hiddink već bio pred otakazom, pa mu opuštenost prije Latvije sigurno nije dozvoljena.

SAD stvara jednunovu momčad, modernu s kojom će se Klinsmann predstaviti na Sjeverno Američkom kupu. Za Amerikance će ovi susreti biti škola iz koje žele izvući korist za budućnost, a rezultat im ionako nije imperativ.

TIP 1 pobjeda Nizozemske