Primera: Borba za opstanak

Kao i u drugim ligama petice  posljednje kolo nam donosi borbu za opstanak, jer prvaci su svugdje poznati. U Španjolskoj Primeri u borbi za opstanak nalaze se četiri momčadi, a samo dvije će i sljedeće sezone igrati u elitnom razredu Španjolskog nogometa.

U borbi za opstanak nalaze se Granada, Deportivo, Eibar i Almeria, a trenutni poredak prije posljednjeg kola je sljedeći:

tablica

Parovi posljednjeg kola su sljedeći (samo momčadi koje se bore za opstanak):

Granada – Atletico Madrid

Barcelona – Deportivo

Eibar – Cordoba

Almeria – Valencia

Sve momčadi osim Deportiva su domaćini u posljednjem kolu. Iz tablice je vidljivo da Almeria i Eibar trebaju pobjede ili su ispali. Granada i Deportivo mogu ostati u ligi i samo remijem.

Eibar sigurno ima najlakšeg protivnika, a to je posljednja Cordoba, dok svi ostali igraju protiv momčadi iz Top 4 i ne zna se kome će biti teže. Almeria dočekuje Valenciju koja treba bodove kako bi završila ispred Seville i ušla u Ligu prvaka. Deportivo gostuje kod Barcelone koja je prvak, ali koja slavi naslov i sigurno ne želi pokvariti proslavu porazom od Deportiva. Granada dočekuje Atletico koji tri utakmice nije slavio, a bod mu je potreban kako bi potvrdio direktan plasman u Ligu prvaka.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U slučaju da pretpostavimo da sve momčadi završe sezonu s 35 bodva, što bi značilo da Granada i Deportivo remiziraju, a Eibar i Almeria slave u svojim utakmicama tada bi odlučivale međusobne utakmice, tek nakon toga gol razlika.