Rusija: Finale kupa

U četvrtak je na rasporedu  finale Ruskog kupa u kojem se sastaju Lokomotiv Moskva i Kuban Krasnodar. U ovom susretu sigurno da je Lokomotiv favorit na papiru, ali ni jedna momčad nije u osobitoj formi, da bi se zbog rezultata smatrala favoritom.

lokomotiv-kuban

Lokomotiv je ove sezone u prvenstvu  za njihove standarde vrlo loš, a ni trenutna forma mu nije osobita. U posljednjih 5 nastupa imaju skor 1-1-3 i sigurno da su fokusirani samo na ovaj trofej. Osvajanjem kupa sigurno bi barem malo ublažili lošu sezonu, a i već dugo su bez trofeja, a njihovi navijači nisu naučeni na takvo stanje stvari.

Kuban također nije u nekoj formi i za njih je ovo finale povijesni uspjeh, te će  sigurno biti jako motivirani. Ipak u prvenstvu igraju katastrofalno i pitanje je koliko mogu popraviti formu za ovu utakmicu. U posljednjih 5 kola imaju 4 poraza i 1 pobjedu.

Kuban je do finala stigao svladavši Baltiku, Tosno, Saransk i sigurno najtežeg protivnika CSKA. Lokomotiv je prvo izbacio Sibir, pa Ufu, Kazan i Orenburg.

U međusobnim susretima ova dva kluba u posljednjih 5 nastupa  svaka momčad ima po dvije pobjede uz jedan remi. Posljednji međusobni susret odigrali su prije 9 mjeseci, a Kuban je slavio 2:1.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Napomenimo još samo kako Kuban nikada nije igrao u finalu Ruskog kupa, dok je Lokomotiv ovo natjecanje osvajao 7 puta, a još dva puta gubio finala. Posljednji osvojeni kup im je iz 2007. godine.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE TIPOVE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE 😉

 

Finale kupa igraju dvije momčadi koje su ove sezone podbacile u prvenstvu, također u vrlo su lošoj formi i sigurno da osvajanjem kupa bi barem malo popravili lošu sezonu. Ulog je sigurno veliki, te očekujemo jednu čvrstu utakmicu. Općenito se u Rusiji igra vrlo čvrsti nogomet, a u kupu se igraju utakmice s vrlo malo golova, te često jedan gol odlučuje pobjednika.

Između ove dvije momčadi nije velika razlika u kvaliteti iako je Lokomotiv puno ugledniji i nešto bogatiji klub, pa nas vrlo vjerojatno očekuje vrlo teška utakmica,  kojoj neće biti puno prilika. Uz to njihova forma ukazuje da će ovu utakmicu pokušati dobiti na mišiće, a ne nekom tehnički sjajnom igrom. Upravo zbog toga sugeriramo manje od 2.5 gola na utakmici, na što je koeficijent 1.47.

tip