RUSIJA: Rostov i CSKA trebaju pobjedu

U Ruskom prvenstvu sama je završnica sezone, a veoma važnu utakmicu u posljednjem kolu igraju Rostov i CSKA. I jednima i drugima pobjeda u ovom susretu je od izuzetne važnosti.

rostov-cska

Rostov je u vrlo teškoj situaciji, jer se nalazi na 13. poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak. Opstanak Rostovu bježi dva boda, pa je jasno kako im je pobjeda neophodna, uz to trebati će im kiks Ufe. Pred njima je težak zadatak, pogotovozbog ćinjenice da u posljednjih 5 kola nisu slavili ni jednom.

Na domaćem terenu Rostov je u puno boljoj formi i tu su skupili 20 od svojih 28 bodova. Ipak ni tu u posljednje vrijeme ne pokazuju zavidnu formu, jer u posljednjih 2 kola ne znaju za pobjedu.

CSKA je izgubio borbu za naslov, ali ono što svakako ne smije izgubiti je druga pozicija koju dijeli s Krasnodarom, a koja osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. U sjajnoj su formi i imaju 5 pobjeda u posljednjih 5 kola uz gol razliku 15:2. Na gostovanjima su također podigli formu, te imaju 3 uzastopna slavlja.

 

 

CSKA je teško stigao do druge pozicije i sigurno ju ne želi ispustiti u posljednjem kolu, jer ipak Liga prvaka je garancija punog stadiona i velikih financijskih prihoda.

U posljednjih 5 međusobnih susreta CSKA je naravno uspješniji i ima tri pobjede, dok je Rostov Stipe Pletikose i Hrvoja Milića slavio jednom. Ako uzmemo u obzir samo utakmice igrane u Rostovu tada je u posljednjih 5 međusobnih susreta Rostov uspješniji i ima 2 pobjede, dok CSKA samo jednu i to u kupu , nakon produžetaka. Dva susreta završila su bez pobjednika.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE TIPOVE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE 😉

 

Svjedoci smo zadnjih sezona da u zadnjim kolima Ruskog prvenstva obično pobjeđuju ekipe kojima su bodovi i potrebni. Ovo ipak nije jedna od tih utakmica budući da obje ekipe trebaju tri boda, svakaka kako bi postigla svoj cilj. Domaćinu su bodovi neophodni kako bi opstali, a CSKA kako bi osigurali drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka. Jasno je koliko financijski Liga Prvaka znači za CSKA, a u slučaju trećeg mjesta i Europske Lige imali bi minus od nekoliko  desetkaka milijuna eura, koliko Liga Prvaka nosi…

Ovo neće biti šetnja za CSKA budući da su domaćinu bodovi neophodni, međutim CSKA je ove sezone već dokazao da je kvalitetnija ekipa a ulog za CSKA je ogroman i pristup utakmici će biti ozbiljan a igrači motivirani od prve minute. Naravno to vrijedi i za domaćine, međutim realno gledano CSKA je barem za klasu kvalitetnija ekipa i ozbiljnim pristupom od prve minute tu razliku u kvalieteti bi morali i kapitalizirati.

Koeficijent od 1,50 na pobjedu CSKA je, s obzirom na razliku u kvaliteti kao i motivu gostiju prihvatljiv te vjerujemo da si CSKA neće dozvoliti kiks.