San Francisco Giants – LA Dodgers; 20.05.2015 MLB

UVIJEK ZANIMLJIV KALIFORNIJSKI DERBI

San Francisco (21-18) je znatno podigao svoju formu s obzirom na očajan početak sezone. Doista igraju jako dobro, sada se već može reći da podsjećaju na onu ekipu koja je lani osvojila naslov prvaka. Pobijedili su četiri utakmice u nizu, odnosno sedam od zadnjih 10. Ono što svakog njihovog protivnika može zastrašiti je njihova sjajna igra na njihovom AT&T parku. U poslijednjih 13 utakmica na tom stadionu imaju devet pobjeda. Uvijek imaju stadion ispunjen do poslijednjeg mjesta i sjajnu atmosferu.

Ma tko ne bi volio igrati pred ovakvim navijačima. Uvijek su bili uz nas. Kada smo gubili i kada smo slavili. Jako se ugodno osjećamo ovdje, kao da smo dodatno snažniji i nadam se da ćemo tako uvijek igrati na svom terenu – izjasnio po pitanju igranja utakmica na domaćem terenu najbolji udarač Giantsa Buster Posey.

hi-res-175466265_crop_north

Los Angeles Dodgersi (24-14) i dalje igraju konstantno. Ne gube serije, maksimalno odrađuju posao, a to je i razlog zašto su na čelu svoje divizije. U poslijednjih deset utakmica su upisali šest pobjeda što je sasvim solidno. U ovoj sezoni su već jednom igrali kod Giantsa i nisu se dobro proveli jer su izgubili sve tri utakmice i otišli nazad u Los Angeles sa “metlom”. Dodgersi su tako u četiri odigrane utakmice na AT&T parku (prva u seriji odigrana jučer) upisali 0-4 omjer i nekako će morati to pokušati odraditi puno bolje nego li je to bilo do sada.

Danas ih očekuje vrlo težan posao protiv reinkarniranog bacača Giantsa Tima Lincecuma (3-2; 2,43 era). “Timmy” je odlično krenuo u sezonu, izvan svih očekivanja. Razlog tome je očito naporan rad i predanost tome da se vrati u staru formu. Treba podsjetiti kako je Timmy dva puta bio dobitnik prestižne CY Young nagrade za najboljeg bacača lige, no onda se dogodio raskol u njegovoj glavi i preko noći je postao jako loš. No, ova sezona je nešto sasvim drugo i on doista izgleda puno puno bolje. U zadnjem start je protiv Cincinnati Redsa imao puno problema, no kroz dva starta prije toga nije dopustio niti jedan run kroz čak 14 izmjena.

Previše bačenih loptica koje nisu išle nikamo, bez veze sam ih potrošio. Nisam napadao strike zonu, nisam bio konkretan i zapravo mogu biti sretan što sam nekako uspio izaći iz tih problema u koje sam se uvukao – kritičan je bio prema sebi Lincecum nakon poraza kod Cincinnatija.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Timmy je do sada u karijeri odradio veliki broj utakmica protiv Dodgersa. Sveukupno je protiv njih u karijeri upisao 10-8 omjer i 3,45 era. Ove sezone je dva puta bacao protiv njih, te im je na AT&T parku totalno zatvorio vrata i ostavio ih na nula runova, dok su ga u Los Angelesu kaznili sa četiri runa.

Gosti će se pouzdati u ljevorukog Bretta Andersona (2-1; 3,50 era) koji doista solidno koristi priliku koju su mu pružili. U zadnjem startu je ponovno bio solidan kada je ekipi Colorada dopustio tek dva runa uz osam strikeouta. U zadnja tri starta ovaj mladi bacač je dopustio sveukupno tek dva runa i danas se isto to očekuje od njega. Protiv San Francisca je bacao dva puta ove sezone i sveukupno dopustio sedam runova. U gostima ove sezone ima 4,20 era, dok je kroz karijeru protiv San Francisca ostvario 0-3 i 6,10 era)

[touchcarousel id=’2′]