Slovenija: Super Cup, Koper-Maribor

Prije početka sezone u Sloveniji se igra Super Cup u kojem se ove godine susreću pobjednik Kupa Luka Koper i slovenski prvak Maribor. Utakmica se igra u Kopru na stadionu Bonifika.

maribor-koper

Koper je kao osvajač Slovenskog kupa izborio nastup u ovoj utakmici. Momčad Kopra je ove sezone već imala nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu, gdje su u sklopu prvog kola svladali Vikingur iz Reykjavika u gostima na Islandu. Luka Koper je već u natjecateljskom ritmu za razliku od Maribora, a ono što im nejde na ruku je da su imali daleko putovanje na Island s kojeg su se sigurno vratili iscrpljeni.

 

 

Maribor je još uvijek u pripremama za novu sezonu, a u prijateljskim utakmicama imali su solidne rezultate pa su tako svladali Ružomberok i Rad, a poraženi su od Sturma i Astre. Ova utakmica dolazi im kao pripremna, jer naglašavaju kako im je generalna proba prije kvalifikacija za Ligu prvaka susret protiv ruskog Kubana koju igraju nekoliko dana nakon Super Cupa.

Maribor još uvijek dovodi pojačanja, prije svega u obranu gdje su najtanji, dok je Koper već u natjecateljskom ritmu i živi za prolazak Vikingura, jer bi ga tada vjerojatno čekao splitski Hajduk u 2. kolu.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U međusobnim susretima u posljednjih 5 nastupa Maribor ima čak 4 pobjede, a tek je posljednji susret završio remijem bez golova. Posljednji susret odigran im je u svibnju ove godine.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE

 

Utakmice Super Cupa uvijek bi trebale publici ponuditi lijep nogomet iako se u današnjem nogometu pokušava osvojiti svaki trofej. Maribor je puno kvalitetnija momčad od Luke Koper, što pokazuju i njihovi međusobni susreti, ali Koper također ima prednost što je već u natjecateljskom ritmu. Maribor je tek prije nekoliko dana doveo braniča Abela Giglija koji bi trebao popuniti rupe u obrani, što samo pokazuje kako Maribor još uvijek nema uigranu obrambenu liniju. Koper je također na pripremama imao problema u obrani, tako da očekujemo utakmicu s više golova, jer Maribor ne doživljava ovaj susret previše ozbiljno, a Koper će sigurno pokušati iznenaditi na svom terenu. Ipak Maribor je kvalitetniji, pogotovo u napadačkom dijelu momčadi pa nas očekuje zanimljiva utakmica.

TIP više od 2.5 gola na utakmici, koef 1.80

više golova Maribor