St. Louis Cardinals – LA Dodgers; 31.05.2015 MLB

DODGERSI JUČER PREKINULI NIZ OD 42 INNINGA BEZ BODA U GOSTIMA

Teško je povjerovati da je ekipa poput Dodgersa (29-19) imala takav loš niz, da čak 42 inninga nisu uspjeli napraviti bod. No, to je sada iza njih, a posebno im možete biti drago jer su niz prekinuli protiv jednog od najboljeg bacača lige Michaela Wache. To je ujedno bio i prvi Wachin poraz u ovoj sezoni. Očito je da imaju dosta problema kada igraju na gostujućim terenima jer im je omjer na 8-12, dok su kod kuće fantastični sa 21-7.

Iskreno, nisam uopće razmišljao o tome da smo imali četiri gostujuća shutouta u nizu, sve dok me netko nije pitao kako gledam na to prije današnje utakmice. Bilo je veliko olakšanje što smo danas uzeli pobjedu i stavili nekoliko bodova na semafor – rekao je nakon pobjede menadžer Dodgersa Don Mattingly.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Dodgersi su tako jučer slavili te izjednačili seriju na 1-1, te prekinuli niz Cardinalsa (32-17) od pet pobjeda. Bez obzira na poraz, Cardsi su i dalje jedna od najboljih ekipa u ligi. Igraju konstantno dobro, imaju karakter kakav bi željela svaka ekipa. Primjerice, izgubili su bacačkog asa Adama Wainwrighta do kraja sezone, te su nedavno ostali bez power hittera Matta Adamsa vjerojatno do kraja sezone i te ozljede se praktički nisu osjetile kod njih, jednostavno su nastavili igrati po starom. Bacači Cardsa odrađuju sjajan posao i u zadnjih 10 utakmica su ostvarili jako dobar 2,67 era, no bacači Dodgersa isto tako nisu daleko sa nešto slabijim 2,90 era.

LA Dodgers (640 x 427)

Danas se odlučuje pobjednike serije, a na mound će za Cardse stati Carlos Martinez (4-2; 3,54 era). Martinez je bacač koji je vrijeme provodio kao relief bacač, no od ove sezone je dobio sjajnu priliku da bude starter i za sada je opravdao to povjerenje stručnog stožera. U poslijednja dva starta je odradio sjajan posao te u niti jednom nije dopustio niti jedan run. Poslijednji start protiv Arizone je možda bio i njegov najbolji u sezoni, jer je na moundu proveo sedam izmjena i dopustio samo pet hitova uz osam strikeouta.

Imao je odličnu lokaciju. Gotovo da nije mogao promašiti, a sekundarni pitchevi su bili na visokom postotku uspješnosti. To je Martinez kakvog trebamo i nadam se da će nastaviti u tom ritmu – rekao je menadžer Cardinalsa Mike Matheny nakon utakmice u Arizoni.

Martinez je do sada na Busch stadionu bio poprilično solidan sa 2-1 omjerom i 3,90 era. Kroz ukupnih 27 izmjena je dopustio 12 runova, a udarače je ostavio na .275 udaračkom prosjekom što baš i nije bajno, no još uvijek je prihvatljivo.

Gosti će se pouzdati u Bretta Andersona (2-2; 3,47 era) koji izgleda sve bolje kako sezona odmiče. Konstantno drži protivnika na dva do tri runa, što je doista jako dobro i pokušava ići što dublje u utakmicu. U poslijednjem startu je izdržao sedam izmjena i pokazao pravu snagu. Dopustio je svega dva runa ekipi Atlante. Kroz sezonu je samo jednom dopustio više od tri runa na jednoj utakmici. Dodgersi očekuju od Andersona da nastavi u istom ritmu i pokuša zaustaviti opasan napad Cardsa.

[touchcarousel id=’2′]

Oznake: