Ukrajinski kup: Finale

U finalu Ukrajinskog kupa u četvrtak se susreću dvije najtrofejnije momčadi u toj državi Dynamo Kijev i Shakhtar. Finale kupa igra se na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Srna-Shakhtar

Ukrajinski kup pokrenut je 1992. godine, a dva najuspješnija kluba su upravo ovogodišnji finalisti. Dynamo je ovo natjecanje osvajao 10 puta, a još je 3 puta bio u finalu. Uz to Kijevljani su branitelji naslova od prošle sezone. Shakhtar je kup osvajao 9 puta, a 5 puta je gubio finale. Posljednji naslov osvojili su 2013. godine.

Na putu do finala ove sezone Dynamo je redom eliminirao Zirku, Karpaty, Zoryu i Olimpik Donetsk. Puno teži posao imao je Shakhtar koji je Prvo izbacio Obolon-Brovar i Poltavu, a nakon toga dva vrlo snažna protivnika Metalist i Dnipro.

 

 

U prvenstvu je Dynamo osvojio naslov i na taj način prekinuo dominaciju Shakhtara, koji se ipak nije mogao nositi s ratom koji hara na istoku i igranjem domaćih utakmica na terenu u Livivu.

Za momčad Darija Srne upravo zbog toga je ovaj trofej vrlo važan i Shakhtar svim silama želi osvojiti ovo natjecanje. Kijevljani pak nakon uspješne sezone u prvenstvu žele dvostruku krunu i potvrdu svoje ovogodišnje dominacije.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U posljednjih 5 međusobnih susreta između ovih momčadi svaka ima po dvije pobjede uz jedan remi, onaj u posljednjoj utakmici (0:0). Ove dvije momčadi susrele su se i prošle sezone u finalu, a slavio je Dynamo 2:1 (og. Kucher, Vida; Costa).

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE INFORMACIJE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE..

 

Za očekivati je zanimljivop i poprilično izjednačenu utakmicu ovih dviju ekipa. Shakhtar će biti itekako motiviran uzeti ovaj trofej ljutim rivalima koju su im, ove godine, oteli prvenstvo.

Vjerujemo da će na utakmici biti velik broj kartona, međutim u ponudi ovakvu okladu nažalost do sad niti jedna kladionica nije stavila…

 

Budući da obje ekipe imaju fantastične ofanzivne igrače koji stvarajudosta prilika i golova, vjerujemo da će obrane obiju ovih ekipa pokleknuti barem jednom u ovoj utakmici te da ćemo gledati utakmicu sa većim brojem golova, a kao najbolji izbor čini nam se oklada da će svaka ekipa barem jednom zatresti pritivničku mrežu.

Na ovu okladu bet365 daje čak 1,72.