Villarreal i Athletic Bilbao u četvrtak su igrali u Europskoj ligi, a već danas se sastaju međusobno

Villarreal i Athletic Bilbao u četvrtak su igrali u Europskoj ligi, a danas, samo tri dana kasnije, sastaju se u sklopu prvenstva s početkom u 18:15.

OIR_resizer

Villarreal je dobro otvorio sezonu – plasirao se u Europsku ligu, ‘kiksao’ je u uvodnom kolu Primere, a od tada u ligi zna samo za pobjede. U prvom kolu Villarreal nije izgledao dobro, rano su poveli i držali su prednost do kraja kada su primili pogodak za konačnih 1-1. No, nisu samo razočarali u smislu rezultata, već i same igre, obzirom da je Betis u gotovo svim segmentima bio bolji. Puno bolje već je Žuta podmornica izgledala u drugom kolu kada su sa 3-1 pobijedili Espanyol (2/1 prijelaz). Takav Villarreal svi žele gledati. U prošlom kolu su sa identičnih 3-1, no ovoga puta u gostima savladali Granadu. Nije Villarreal dominirao susretom, no došao je do pobjede. U četvrtak su išli na gostovanje kod Rapida iz Beča te su izgubili sa 2-1, a opet je došlo do 2/1 prijelaza. Žuta podmornica Europsku ligu ne smatra previše važnom tako da su nastupili s B sastavom i večeras će gotovo svi važniji igrači biti spremni i na raspolaganju treneru.

Play Casino

Athletic Bilbao novu sezonu je započeo fantastičnim osvajanjem Super Kupa Španjolske nakon što su bili bolji od Barcelone. Ždrijeb ih je ponovno spojio već u prvom kolu Primere. Baski su izgubili kod kuće sa minimalnih 1-0, no četiri dana kasnije morali su igrati protiv Žiline te ih pobijediti kako bi izborili plasman u Europsku ligu, tako da su se vjerojatno za to i čuvali. Žilinu su potom pobijedili sa minimalnih 1-0 te se plasirali u željeno natjecanje. U drugom kolu su u gostima poraženi sa 2-0 kod Eibara. U prošlom kolu su sa 3-1 savladali Getafe te pokazali nešto bolju igru. U četvrtak su sa 3-1 kod kuće savladali Augsburg (ponovno 2/1 prijelaz) te tako na najbolji mogući način otvorili sezonu u EL-u. Baski nisu kao Žuta podmornica čuvali igrače za večerašnji susret, već su protiv Nijemaca istrčali u najjačem sastavu.

U posljednja dva međusobna susreta pobjeđivao je domaćin.

Villarreal je odmarao svoje najbolje igrače za ovaj susret. Isto se ne može reći za Bilbao koji je u četvrtak sa najjačim sastavom krenuo na Augsburg. Za danas je trener Bilbaa najavio rotacije u momčadi, a već idući tjedan ih očekuje susret sa Real Madridom. Baski su možda odigrali u četvrtak susret kod kuće i ne moraju ići na dalek put, kao što su morali igrači Villarreala, no kao što smo ranije napomenuli u Austriju su otišli s B sastavom te danas ne bi trebali imati problema s umorom. Razlog više zašto igramo na Žutu podmornicu jest jer su, baš kao i Baski, domaćinska momčad i u dosadašnjem dijelu sezonu kod kuće su igrali puno bolje nego u gostima.

Screenshot_1

[touchcarousel id=’2′]

 

 

Oznake: