Zadar na teškom ispitu u Koprivnici

U Hrvatskoj nogometnoj ligi ostala su još dva kola do kraja prvenstva, a u Koprivnici se igra vrlo važna utakmica u borbi za opstanak između Slaven Belupa i Zadra.

davor vugrinec

Domaćini nemaju rezultatski imperativ, dok gosti iz Zadra su u vrlo teškoj situaciji i svaki bod bi im bio od velike važnosti u borbi za opstanak. Tijekom dana pojavila se informacija kako Zadar sigurno ispada iz lige, jer nema licencu, ali već smo u mnogo slučajeva vidjeli da se licence odobravaju u posljednji tren.

Sigurno je kako će gosti iz Zadra biti izrazito motivirani, ali pitanje da li imaju kvalitetu da ugroze Belupo. Slaven je u posljednjih 5 susreta ubilježio tek jednu pobjedu, te po dva remija i poraza, iz čega je vidljivo kako nemaju previše motiva u završnici sezone. Zadar u posljednjih 5 kola ima tri poraza, te po jednu pobjedu i remi.

 

 

Slaven je vrlo dobar na svom terenu, a u posljednjih 5 kola kod kuće imaju tek jedan poraz od Hajduka. Zadar pak u gostima u posljednjih 5 susreta ima tek jednu pobjedu, a u posljednjih 4 gostovanja skupio je tek dva boda.

Igoru Štimcu u Koprivnici će nedostajati suspendirani Igor Banović, Drago Gabrić i Andrija Milinković. U momčadi Slavena može se očekivati Vugrinec kojem će ovo biti posljednja utakmica pred navijčima Slavena.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

U posljednjih 5 međusobnih susreta ove dvije momčadi uvijek je slavio domaćin, tako da je vrlo jasno kako domaći teren ima veliki utjecaj na dvoboje ove dvije momčadi. Zadar je posljednji puta Koprivnicu napustio 2013. godine kada je bilo neriješeno. Zadar jedinu pobjedu koju je ostvario u Koprivnici, već se jedva i sjeća, jer datira iz 2002. godine

Utakmicu će suditi Marko Matoc.

KAKO BI VIDJELI ODLIČNE TIPOVE ZA KLAĐENJE ZA OVU UTAKMICU, POTREBNO JE PODIJELITI (SHARE) ANALIZU JEDNIM KLIKOM! ISPLATIT ĆE SE 😉

 

Budući da Zadru nije dodijeljena licenca za 1.HNL te da na tu odluku nemaju pravo žalbe jasno je da je Zadar ispao iz HNL-a za zelenim stolom, čak ako i uspiju izbjeći posljednju poziciju. Pitanje je koliko će biti motivirani tj. u kojoj mjeri će biti demoralizirani gosti predvođeni Štimcem.

slaven belupo zadar

Slaven je ove sezone pokazao da je znatno kvalitetnija i iskusnija ekipa, a pred svojim navijačima pružaju dobre partije. Sumnjamo da će demoralizirani Zadar koji igra loše u gostima pružiti ozbiljniji otpor u ovoj utakmici, pogotovo u situaciji gdje su izbaćeni iz lige neouvisno o rezultatu koji ostvare…