Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Omaha poker je varijanta Texas Holdem pokera u kojem postoje 4 karte koje pripadaju samo jednom igraču (hole card) i 5 zajedničkih karata (community card). Igrač pokušava dobiti najači hand iz svoje dvije karte i triju zajedničkih.

Važno je napomenuti da igrač u Omahi obavezno mora kombinirati s dvjema svojim kartama i tri zajedničke karte odnosno ne može kao kod Texas Holdem kombinirati s jednom svojom i četri zajedničke.
Sistem igre jednak je kao i kod Texas Holdem s razlikom što u Omahi igrač prvo dobiva četri svoje karte (hole card) umjesto dvije kao u Texas Holdem poker.

Upoznavanje s Omaha poker

U Omahi poker jedan igrač se uzima kao djeljitelj (od njega započinje dijeljenje prve karte). Pozicija igrača od kojeg se dijele karte naziva se button. U večini poker aplikacija vidjet ćete maleni gumb s oznakom D koja označava gdje se trenutačno button nalazi odnosno koji je igrač podjelio karte. Kad igra završi prije nego započne nova, button se pomiče jedno mjesto u smjeru kazaljke na satu.

Poker blinds

Prvi igrač do djeljitelja ulaže small blind. On ulaže novac u pot iako još nije vidio svoje karte. Novac koji treba uložiti određen je levelom u kojem se trenutačno igra i iznosi manji dio levela. Level 5$/10$ znači da small blind iznosi 5$ a big blind 10$. Drugi igrač od djeljitelja ili prvi od small blind ulaže big blind i on također kao small blind mora uložiti novac u pot iako nije vidio svoje karte. Novac koji treba uložiti određen je levelom u kojem se trenutačno igra. Level 5$/10$ znači da big blind iznosi 10$.

Dijeljenje

Zatim počinje dijeljenje. Kreće se od igrača pri kojem se nalazi button, on zadnji dobiva karte. Svaki igrač dobiva četri karte koje su samo njemu vidljive. Dijeljenje se odvija u smjeru kazaljke na satu. Igrači na temelju svojih karti odlučuju da li će nastaviti s igrom ili ne.Kod No limit Omaha mogu povisiti ulog za koliko žele dok kod Omaha Limit ili Omaha Pot limit ne mogu. Da bi nastavili s igrom, igrači moraju uplatiti minimalno big blind. Kad se završi s prvim krugom ulaganja slijede tri nove karte koje se nazivaju flop. Kad se okrene flop započinje nova runda ulaganja s igračem koji se nalazi prvi do buttona u smjeru kazaljke na satu.

Omaha poker online bonus

Igrač može povisiti ulog (bet), propustiti ulaganje i nastaviti s igrom (check) ili odustati od igre (fold). Zatim se okreće nova karta, četvrta zajednička. Tu kartu nazivamo turn. Započinje nova runda ulaganja. Proces ulaganja je isti kao i poslje flopa. Zatim se okreće posljednja karta. Tu kartu nazivamo river. Proces ulaganja nakon zadnje karte ne razlikuje se od procesa ulaganja poslje flopa ili turna.

Poslje rivera sljedi showdown. Igrač od svoje četri karte i sedam zajedničkih slaže najači hand. Upotrijebiti mora dvije svoje karte i 3 zajedničke. Pot dobiva igrač koji ima najbolju kombinaciju (hand). U slučaju da dva ili više igrača imaju istu kombinaciju pot se dijeli na dva dijela.

Vrste ulaganja

Omahu isto kao i Texas Holdem prema načinu ulaganja dijelimo na:

  • Limit Omaha poker
  • No limit Omaha poker
  • Pot limit Omaha poker

Omahu dijelimo na dvije vrste igre Omaha poker i Omaha High-Low poker. Zatim prema vrsti Omahe i vrsti ulaganja u Omahi možemo naići na Omaha No limit poker, Omaha High-Low No Limit poker odnosno na kombinacije vrste Omahe i Omahe HI/LO te vrste ulaganja Limit, No limit, Pot limit.