NaslovnicaVijesti12 razloga zašto Antoine Griezmann može biti glavna zvijezda na Europskom prvenstvu

12 razloga zašto Antoine Griezmann može biti glavna zvijezda na Europskom prvenstvu

U utorak navečer Atletico Madrid je uspio proći u drugo finale Lige prvaka u posljednje tri sezone zahvaljujući sjajnom golu koji je postigao Griezmann.

12 razloga

Iako su većinom utakmice bili pod velikim pritiskom i naletima Bavaraca, Atleti su postigli gol preko Antoinea Griezmanna u 53. minuti, koji im je osigurao prolazak u finale takmičenja.

I dok Atletico Madrid ima jednu od najboljih obrana u svijetu u ovom trenutku, također i u napadu se mogu pohvaliti elitnim napadačem, 25-godišnjim Griezmannom.

Francuz je u nevjerovatnoj formi ove sezone, te je jedan od najboljih napadača u Europi u ovom trenutku. Nakon što je poznato da Karim Benzema neće nastupiti na Europskom prvenstvu, bivši igrač Real Sociedada bi trebao biti prva opcija Francuske u napadu. Donosimo vam 12 razloga zašto bi on mogao biti zvijezda ovog EURO-a.

1. Postigao je 21 ligaški gol ove sezone
Otkako je stigao u španjolsku prijestolnicu 2014. godine, Griezmann je postigao impresivnih 56 golova u 104 odigrane utakmice. U Sociedadu mu je za 53 gola bilo potrebno čak pet sezona.

2. On je igrač za velike utakmice
Griezmann je sa dva gola protiv Barcelone, te golom protiv Bayerna iz Lige prvaka ove sezone izbacio dva velika favorita. Također je postigao i pobjednički gol protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu u ligi.

3. Njegovi golovi odlučuju utakmice
Čak 11 od 21 postignutog ligaškog gola ove sezone su bili golovi za pobjedu, a to je više od bilo kojeg drugog igrača u La Ligi.

4. On je najprecizniji strijelac Lige prvaka ove sezone
Griezmann ima nevjerovatan procenat uspješnosti udaraca. Čak 85% njegovih udaraca je ušlo u protivničku mrežu, a to je znatno više od bilo kojeg drugog igrača (sa 10 ili više upućenih udaraca u takmičenju).

5. Najbolji je strijelac Atletica svih vremena u Ligi prvaka
Griezmann je sa devet golova u Ligi prvaka oborio rekord, te postao igrač sa najviše postignutih golova u tom takmičenju od osnutka kluba.

6. Samo Koke je stvorio više šansi od njega za Atletico
Griezmann je kreirao čak 75 prilika ove sezone u La Ligi i Ligi prvaka. Šest od tih prilika je rezultiralo asistencijama.

7. Počeo je zabijati i u dresu reprezentacije
Sedam golova u 26 utakmica za reprezentaciju i nije prevelika cifra, ali njegov izvanredan slobodan udarac u posljednjoj utakmici protiv Nizozemske sugeriše da je počeo igrati i u reprezentaciji kao što igra u Atleticu.

8. Njegov procenat iskorištenih prilika u Ligi prvaka je bolji od Benzeminog
Griezmannov procenat iskorištenih prilika u Europi ove sezone iznosti 26,9%, što je znatno više u odnosu na njegovog suigrača iz reprezentacije Karima Benzeme, čiji procenat iznosi tek 18,2%.

9. Griezmannu je loša forma strani pojam
Zajedno sa Alexandreom Lacazetteom i Karimom Benzemom, Griezmann je jedini Francuz koji je postigao 15 ili više ligaških golova u tri uzastopne sezone.

10. Bio je dio Francuske reprezentacije koja je osvojila U19 Europsko prvenstvo 2010. godine
Griezmann je na tom prvenstvu postigao dva gola, a bio je i član tima turnira nakon što je Francuska savladala Španjolsku u finalu.

11. On postaje sve bolji i bolji
Otkako je debitovao u sezoni 2009/10, Griezmannov broj golova se poboljšavao iz sezone u sezonu. U prvoj sezoni kao profesionalni nogometaš je postigao šest golova, a ove sezone je na cifri od čak 31 postignutog gola.

12. David Villa ga smatra jednim od tri najbolja igrača na svijetu
David Villa je nedavno izjavio da je Griezmann jedan od najboljih igrača na svijetu, te da ga svrštava u isti koš sa Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!