NaslovnicaVijesti15-godišnjak za kojeg je Arsenal oborio transfer rekord 2005. godine - gdje...

15-godišnjak za kojeg je Arsenal oborio transfer rekord 2005. godine – gdje je on sada?

Iako timovi preferiraju kupnju igrača koji bi odmah uspjeli u prvoj momčadi, neki klubovi imaju tendenciju da kupuju mlade u nadi da će se pretvoriti u velike zvijezde.

15-godišnjak

A u nekim slučajevima, ekipe će potrošiti dosta poštenu količinu novca da to učine. To je bio slučaj 2005 .godine, kada su Arsene Wenger i Arsenal odlučili dovesti 15-godišnjeg mladića iz Barcelone u klub u transferu koji je koštao 2.72 milijuna funti. Svjetski rekord za igrača njegove dobi i koji i dan danas stoji.

Njegovo ime? Fran Merida.

Španjolac je stigao u velikim očekivanjima, a mnogi su vjerovali da je on igrač koji će se razviti u svjetsku zvijezdu, uključujući Wengera, koji ga kasnije opisuje kao ‘apsolutno nevjerojatnog igrača’.

I unatoč tome što je napravio šest nastupa u ligi za Arsenal i odigrao brojne utakmice u kupovima, Merida je odugovlačio sa potpisivanjem ugovora i njegovo vrijeme u Engleskoj se završilo 2010 godine, kada je Atletico Madrid došao po njega.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Merida je imao veću priliku da igra u prvom timu Atletica, ali se nije uspio uspostaviti kao redovan.

On je poslan na posudbu u Bragu, gdje je odigrao samo pet utakmica i zatim je zvanično i napustio Atletico samo dvije godine poslije potpisivanja za njih.

Sljedeće godine također nisu bili ljubazne prema bivšem Barceloninom dječaku, jer je imao teške sezone sa Herculesom i brazilskim klubom Atletico Paranaenseom.

Sa njegovom karijerom koja je bila u slobodnom padu, Meridi je bilo potrebno da izabere svoj sljedeći klub vrlo mudro.

Srećom, on je učinio upravo to, potpisavši za ekipu u Segunda diviziji, Huescu.

Prvi put u svojoj karijeri Merida je bio regularan u prvoj momčadi, a potez je izgledao kao da se isplatio za Španjolca dok je uživao u uspjehu svoje ekipe.

[su_bonus]

U klubu je postigao osam golova u 58 utakmica tijekom dvije sezone, a njegovi impresivni nastupi su osvojili povratak u La Ligu sa Osasunom u 2016. godini.

Njegov povratak u elitnu ligu Španjolske je dobro započeo, gdje je postigao gol u svom debiju i remiju protiv Malage, gdje je bilo 1-1, ali je zatim napravio samo još 16 nastupa u ligi te sezone, gdje je njegova ekipa zatim ispala iz natjecanja.

Od ove godine, Merida još uvijek igra za Osasunu u Segundi, gdje je postigao sedam golova u 26 nastupa.

28-godišnjak nije dosegao visine za koje se Arsenal jednom nadao da će doseći, ali još uvijek ima prilično pristojnu karijeru u nogometu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!