NaslovnicaVijestiManchester City po novo pojačanje ide u Real Madrid

Manchester City po novo pojačanje ide u Real Madrid

Manchester City po novo pojačanje ide u Real Madrid. Predsjednik Real Madrida ne želi zvijezdu seks skandala i ucjene u svom timu, želi da ode, izvori navode da je Francuz ponuđen klubovima iz Premier lige.

Manchester City po novo pojačanje

Manchester City je navodno zagrizao za Karima Benzemu, a i on je pokazao spremnost da napusti Bernabeu narednog mjeseca.

Benzema je bio miljenik Florentina Pereza, jedan od glavnih igrača za koje je bio zainteresovan Arsenal u ljetnom prelaznom roku, ali predsjednik Reala nije dao da Benzema ode.

No, izvori bliski Benzemi, koji je napunio 28 godina u subotu, kažu da nije bio podržan od nekih saigrača u Realu, u vezi sex skandala i Matthieu Valbuene, u kojoj je bio upleten, pa je zato rekao da želi otići u Premier ligu.

Suočava se sa krivičnim prijavama nakon optužbi da je učestvovao u pokušaju ucjene Francuskog timskog kolege Valbuene.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Karim Mostafa Benzema (19. decembar 1987) francuski je nogometaš alžirskih korijena koji trenutno igra kao napadač za španski Real Madrid.

Benzema je prošao Lyonovu nogometnu akademiju i nastupio nekoliko puta u dresu francuske reprezentacije. Igrao je na EP-u 2008, a u sezoni 2008/2009. u francuskom prvenstvu (Ligue 1) bio je prvi strijelac, samo tri sezone nakon profesionalnog debija. Na kraju iste sezone potpisao je ugovor s Lyonom i postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Francuskoj.

1. jula 2009. objavljeno je da su Lyon i Real Madrid postigli dogovor oko prelaska francuskog napadača u kraljevski klub. Real je Lyonu platio 35 miliona eura, a ta cifra bi mogla dostići 41 milion eura, u zavisnosti od partija koje bude pružao u Madridu. 9. jula Benzema je i zvanično potpisao šestogodišnji ugovor s Realom.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!