NaslovnicaVijestiMOURINHOVA POSLJEDNJA ŽELJA: Evo zašto je Manchester United odbio dovesti pojačanje za...

MOURINHOVA POSLJEDNJA ŽELJA: Evo zašto je Manchester United odbio dovesti pojačanje za 15 miliona eura!

Prema pisanju engleskih medija, čelnici Manchester Uniteda su odbili zahtjev tadašnjeg trenera Josea Mourinha da mu dovedu Jeromea Boatenga u posljednjem ljetnom prelaznom roku prije nego što je on dobio otkaz, i to zbog bizarnog razloga.

Manchester United odbio dovesti Jeromea Boatenga

Portugalski stručnjak je očajnički zahtijevao dolazak novog centralnog defanzivca, ali mu želja na kraju nije ispunjena. Na njegovoj listi se navodno nalazio Boateng, kojeg su ‘Crveni vragovi’ imali priliku dovesti za samo 15 miliona eura iz Bayerna.

Međutim, oni su se odlučili protiv toga nakon što su kroz kompjuterske analize otkrili njegove slabosti i mane. Naime, u izvješću The Athletica piše kako su nakon analiziranja njegove igre primjetili kako se Nijemac vrlo brzo umara, te da ne radi skoro ništa nakon 70. minute na utakmicama.

Zbog tog razloga su odlučili odbiti Mourinhov zahtjev, te je on na kraju ostao bez pojačanja na željenoj poziciji, što je vjerovatno imalo veliki utjecaj na njegov otkaz nekoliko mjeseci nakon toga. Portugalac je klub napustio u decembru prošle godine, dok su se čelnici ‘opametili’ i doveli novog centralnog defanzivca u ljetnom prelaznom roku ove godine, kada je na Old Trafford stigao Harry Maguire iz Leicester Cityja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!