NaslovnicaVijestiAbramović prihvatio poraz za Guardiolu: Chelsea već pregovara sa novim nasljednikom Mourinha

Abramović prihvatio poraz za Guardiolu: Chelsea već pregovara sa novim nasljednikom Mourinha

Abramović prihvatio poraz za Guardiolu i već pregovara sa novim nasljednikom Jose Mourinha. Plavci su imenovali novog trenera Guus Hiddinka koji bi trebao voditi Chelsea samo do kraja ove sezone i izvući ih iz loše forme.

Abramović prihvatio poraz za Guardiolu

Vlasnik Roman Abramović je u potrazi za novim dugoročnim trenerom koji bi na ljeto trebao preuzeti Chelseajevu klupu, a glavni konkurent i čovjek kojeg bi Abramović volio vidjeti u Chelseaju je Guardiola.

Za španskog stručnjaka se bore još Manchester City i Manchester United, tako da Abramović ima rezervni plan, a to je Diego Simeone. Navodno se Abramović već predao u borbi za Guardiolu, pa se odmah okrenuo pregovorima sa Simeone-om.

45-godišnji Diego Simeone ima sve veći i veći ugled, nakon impresivnih četiri godine u Atletico Madridu, gdje je osvojio Ligu Europe, La Ligu i doveo svoje momke u finale Lige prvaka.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Izvještaji ove sedmice navode da je Simeone zainteresovan za klupu Chelseaja i rekao je kako traži novi izazov.

Naime, Simeone ne govori engleski jezik, ali vjeruje se da je njegov pomoćnik German Burgos naučio jezik ukoliko bi Simeone otišao u Englesku.

Sunday Times piše kako će Abramović napraviti još jedan pokušaj sa Guardiolom, ako to ne uspije okrenut će se treneru Atletico Madrida.

Guardiola će danas zvanično objaviti, kako se očekuje, da će napustiti Bayern na kraju sezone.

Međutim, čini se da će zamijeniti Manuela Pellegrinija u Manchester Cityju, navode izvještaji iz Njemačke.

Abramović je pokušavao dovesti Guardiolu i nakon napuštanja Barcelone u 2012. godini, ali je španac odbijao i na kraju prešao u Bayern.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!