NaslovnicaVijestiSTIŽU JOŠ DVA POJAČANJA: Chelsea sprema ponudu od 105 miliona eura za...

STIŽU JOŠ DVA POJAČANJA: Chelsea sprema ponudu od 105 miliona eura za novog veznjaka i napadača!

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea je pripremio ponudu od čak 105 miliona eura za dva zvijezde, a riječ je o napadaču Paris Saint-Germaina Edinsonu Cavaniju i veznjaku Cagliarija Nicoli Barelli.

Chelsea sprema ponudu za Cavanija

‘Plavci’ se trenutno nalaze na četvrtom mjestu u Premier ligi, te zaostaju deset bodova za vodećim Liverpoolom, a ovom vikenda su prošli u četvrto kolo FA Kupa. Ipak, novi trener kluba Maurizio Sarri je nezadovoljan trenutnim napadačkim opcijama koje ima na raspolaganju, s obzirom da ni Alvaro Morata, a ni Olivier Giroud ne uspijevaju pronaći svoju pravu formu.

Daily Express izvještava kako talijanski stručnjak planira dovesti Cavanija na Stamford Bridge, kao i svog sunarodnjaka i reprezentativca Nicolu Barellu. 31-godišnji Cavani je postigao čak 183 gola na ukupno 262 nastupa u dresu ‘Parižana’ u proteklih pet godina, i Sarri smatra kako je on idealna opcija u napadu njegovog tima. Unatoč tome što se Chelsea u proteklih nekoliko tjedana povezivao sa dovođenjem napadača kao što su Gonzalo Higuain, Karim Benzema i Callum Wilson, Urugvajac je sada njihova meta broj jedan.

Također, londonski klub je i u potrazi za novim veznjakom, odnosno nasljednikom Cesca Fabregasa, čiji transfer u Monaco će najvjerovatnije biti potvrđen u narednih nekoliko dana. Kada je ta pozicija u pitanju, glavna meta im je veznjak Cagliarija Barella, za kojeg su navodno već spremili 45 miliona funti. Čelnici kluba će ga pokušati dovesti u narednih nekoliko tjedana, te ga poslati nazad u Cagliari do kraja sezone, kao što su isto učinili i kada je u pitanju Christian Pulišić, koji je stigao na Stamford Bridge iz Borussije za 64 miliona eura prije par dana.

Fabregas je jučer odigrao po svemu sudeći svoju posljednju utakmicu u dresu kluba, u pobjedi protiv Nottingham Foresta u FA Kupu, kada je zaplakao na ovacije navijača prilikom izlaska iz igre. Nakon utakmice španjolski reprezentativac je izjavio: “Obuzele su me emocije, nisam očekivao da će se ovo dogoditi danas. Ne mogu reći ništa iz poštovanja prema Chelseaju, ali svi znaju kakva je situacija.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!