NaslovnicaVijestiAC Milan već pronašao zamjenu za Gattusa: Na San Siro stiže bivši...

AC Milan već pronašao zamjenu za Gattusa: Na San Siro stiže bivši trener velikog rivala

Prema pisanju talijanskih medija, AC Milan je već pronašao zamjenu za Gennara Gattusa, a u pitanju je bivši trener velikog rivala Intera Roberto Mancini.

Milan dovodi Mancinija

Talijanski stručnjak, koji trenutno vodi ruski Zenit, već ranije je bio smatran glavnim kandidatom za nasljednika bivšeg trenera Rossonera Vincenza Montelle, ali ipak dogovor s njim nije postignut.

Gazzetta dello Sport i Football Italia su danas objavili vijest kako je Mancini nezadovoljan životom u Rusiji i stanjem u svom klubu, te se želi vratiti u Italiju. S njim u kontakt su već stupili izvršni direktor Milana Marco Fassone i sportski direktor Massimiliano Mirabelli, koji će ga već ove zime pokušati dovesti na San Siro, gdje je ranije u svojoj karijeri trenirao Inter. Fassone i Mirabelli su u to vrijeme bili u odboru Nerazzurra, kada je Inter pod vodstvom Mancijija osvojio tri uzastopne titule prvaka Serije A.

Međutim, postoji velika prepreka u njegovog dovođenju, a u pitanju je njegova plata. Naime, bivši trener Manchester Cityja u klubu iz ruske prijestolnice zarađuje vrtoglavih osam miliona eura po sezoni, te neće pristati na manju cifru ukoliko se vrati u Milano.

Gattusova budućnost u klubu je tako pod velikim znakon pitanja, s obzirom da Rossonerima ne ide baš sve po planu otkako je on stigao. Nakon Montellinog otkaza u novembru, legendarni veznjak je preuzeo vodstvo kluba, ali nije napravio nikakvu veću promjenu.

[su_bonus]

Milan je prošlog ljeta potrošio čak 200 miliona eura na nova pojačanja, nakon što je klub kupio novi vlasnik iz Azije, ali uprkos tome nalaze se na razočaravajućem 11. mjestu sa samo 24 osvojena boda. Talijanski velikan je u vrlo lošoj formi, upisao je čak tri poraza u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a trenutno su na nizu od dva uzastopna poraza u Seriji A.

Vodeći u ligi je Napoli as 45 osvojenih bodova, dok ih u stopu prati trenutni prvak Juventus sa samo bodom manje. Na trećem mjestu nalazi se Inter sa 40 osvojenih bodova, dok je AS Roma četvrta sa 38 osvojenih bodova, ali i odigranom utakmicom manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!