NaslovnicaVijestiAgent Gonzala Higuaina priznao da Argentinac napušta Napoli?

Agent Gonzala Higuaina priznao da Argentinac napušta Napoli?

Napadač Napolija Gonzalo Higuain neće produžiti ugovor sa klubom, potvrdio je njegov agent.

Agent Gonzala Higuaina priznao

Argentinac je ugovorom vezan za klub iz Napulja do 2018. godine, a u tom ugovoru je uključena i otkupna klauzula od 94 miliona eura, koju bi europski velikani mogli aktivirati u svakom trenutku.

Nicolas Higuain, njegov brat i agent, izjavio je da predsjednik Napolija neće pustiti svog dragulja da napusti klub za manju sumu od te koja stoji u njegovom ugovoru.

“Situacija je takva”, rekao je Nicolas za talijanske medije.

“Predsjednik zahtijeva da se plati klauzula kako bi Gonzalo napustio klub, a mi imamo pravo odbiti produženje tog ugovora. Stigli smo u Napoli uz obećanje uspješnog projekta, igranja u Ligi prvaka i osvajanja Scudetta, sa poboljšanim objektima sa trening i željom za rast kluba. Nije u redu od strane čelnika kluba što ignorišu svoje obaveze.”

“Aurelio De Laurentis ima svako pravo da traži da se plati Gonzalova klauzula u ugovoru, ali moj brat i ja smo odlučili da neće prihvatiti produženje saradnje. Vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeće godine sa Napolijem, s obzirom da njegov ugovor ističe 2018. godine kada puni 30 godina.”

“Za sada ćemo se pridržavati ugovora, nakon toga ne znam što će se dogoditi, da li će ga neki drugi klub moći kupiti ili ne. On trenutno ima ugovor sa Napolijem i, kao veliki profesionalac, Gonzalo će ga i dalje poštovati. Trenirat će kao i do sada i davati sve od sebe. No, apsolutno neće ni razmišljati o produženju ukoliko se situacija ne promijeni.”

Nicolas Higuain je dodao da Napoli nema namjeru boriti se za osvajanje Serije A nakon što su prošle sezone završili devet bodova iza Juventusa.

“Govorilo se o projektu vrijednom Lige prvaka, uvjerljivom planu za borbu za Scudetto. No, sezona je bila loša. Na polusezoni je klub bio na prvom mjestu, ali nimalo truda nije napravljeno u nastavku sezone, nijedno pojačanje nije dovedeno kako bi se nastavila borba za Scudetto.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!