NaslovnicaVijestiAgent potvrdio: defanzivac Rome odlazi u Napoli do kraja mjeseca!

Agent potvrdio: defanzivac Rome odlazi u Napoli do kraja mjeseca!

Agent defanzivca Rome Marija Ruija je potvrdio da je ‘rimska vučica’ u potrazi za njegovom zamjenom jer je igrač vrlo blizu prelaska u Napoli.

Mario Rui odlazi u Napoli

Rui je je privukao interes Napolija ovog ljeta i ugovor između igrača i kluba je postignut, ali ga Roma ne želi pustiti dok ne pronađe zamjenu za njega.

Njegov agent Mario Guiffredi je rekao za Football Italiju: “Roma mora naći zamjenu za njega i to neće biti lako.”

“Mislim da je to jedna od najvećih prepreka u ostvarenju transfera. Prodajom Kostasa Manolasa, Leandra Paredesa i Mohameda Salaha, klub je u potrazi za njihovim zamjenama, tako da je transfer Marija Ruija u Napoli za sada blokiran.”

“Transfer bi mogao biti gotov do kraja mjeseca, ali ćemo još vidjeti. Mnogo zavisi i od toga što igrač želi, i mora se pronaći kompromis između dvije strane, a kada se to dogodi Mario Rui će otići u Napoli.”

Rui, koji će 1. jula postati i službeno novi igrač Rome nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u klubu, zabilježio je pet ligaških nastupa u sezoni iza nas.

Bivši portugalski mladi reprezentativac je u karijeri promijenio nekoliko klubova. Počeo je karijeru u Benfici, ali nije odigrao nijednu ligašku utakmicu za prvi tim, već je bio na posudbi u niželigašu Fatimi.

Sezonu kasnije je prešao u Parmu za pola miliona eura, gdje je isto bio na posudbama u Gubbiju i Speziji, da bi konačno 2013. stigao u Empoli.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!