NaslovnicaVijestiAgent Yaye Tourea poslao ultimatum čelnicima Manchester Cityja

Agent Yaye Tourea poslao ultimatum čelnicima Manchester Cityja

Yaya Toure će napustiti Manchester City ovog ljeta ukoliko ne potpiše novi ugovor sljedećeg tjedna, potvrdio je njegov agent.

Agent Yaye Tourea poslao ultimatum
Agent Yaye Tourea poslao ultimatum

Agent 32-godišnjaka Dimitri Seluk izjavio je u veljači da će Toure najvjerovatnije napustiti “Građane” na kraju sezone, nakon što Pep Guardiola na klupi zamijeni Manuela Pellegrinija.

Međutim, Seluk sad inzistira na tome da reprezentativac Obale Bjelokosti, kojem trenutni ugovor ističe sljedeće godine, želi ostati na Etihad stadionu i da nema namjeru napustiti klub.

“Narednog tjedna moramo pronaći rješenje o tome da li će Yaya produžiti svoj ugovor sa Cityjem ili će otići u drugi klub”, rekao je Seluk za The Sun.

“Ali, ako napusti City, sigurno neće otići u drugi engleski klub. Navijači vole Yayu i on voli njih. On ne želi igrati protiv Cityja u dresu drugog engleskog kluba. Kako bi mogao preći u drugi klub iz Engleske i zaboraviti svu ljubav koju su mu pokazali navijači Cityja?”

“Čak su unajmili i avion sa zastavom na kojoj je pisalo ‘Sretan rođendan, Yaya’. On nikad to neće zaboraviti. Neki ljudi kažu da je došao u klub samo zbog novca. No, kada je on došao City je bio šesti ili sedmi i nisu igrali u Ligi prvaka.”

“Sa Yayom tim je počeo pobjeđivati. Yaya je osvojio svaki trofej u Engleskoj, ali još uvijek ne i Ligu prvaka. Nadam se da će ždrijeb u petak biti dobar i da će tim proći u polufinale.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!