NaslovnicaVijestiAko United otpusti Van Gaala, evo koje bi dvije opcije imali na...

Ako United otpusti Van Gaala, evo koje bi dvije opcije imali na raspolaganju

Ako United otpusti Van Gaala, evo koje bi dvije opcije imali na raspolaganju. Louis van Gaal se sutra vraća u Manchester United s njegovom budućnosti koja je još upitna na Old Traffordu. Po sopstvenom priznanju za vikend, Van Gaal je razočarao.

Ako United otpusti Van Gaala

Ispali su iz Lige prvaka, iz Capital One kupa i došlo je do te mjere da ne bi bilo iznenađenje kada bi u petak ispali iz FA Kupa protiv Derbyja koji igra u Championshipu.

I ako Van Gaal izvuče povratak za Manchester United dramatičnije nego u finalu Lige prvaka 1999. godine kada su Crveni đavoli osvojili titulu, što bi ih iznenada moglo dovesti do uspjeha ove sezone, ali što bi to značilo? Da li bi to bilo dobro za to Unitedovo dugoročno rješenje?

U teoriji, oni bi mogli osvajati trofeje dok se njegov ugovor ne završi, ali kada on ode sa Old Trafforda, ostavit će iza sebe stil fudbala koji će navijači tražiti od novog menadžera da ponovo mijenja.

Zašto pustiti da se ovo ludilo nastavi, kada United nema šta da izgubi mijenjanjem menadžera, jer od ovog ne može gore, jel tako?

Klub sa Old Trafforda trenutno ima tri opcije – da se drži Van Gaala, da dadnu posao asistentu Ryanu Giggsu ili da zaposle Jose Mourinha.

Unitedov menadžer koji je pod velikim pritiskom se vraća iz Holandije sa kćerkinog rođendana, kako bi spasio svoj posao i reputaciju.

Van Gaal bi se trebao sastati sa Ed Woodwardom da razgovaraju o njegovom potencijalnom raskidu ugovora koji je trebao da se završi tek 2017. godine.

[su_bet365_live_koeficijenti][su_bet365_tennis_live_stream][/su_bet365_live_koeficijenti]

Ali pitanje koje moramo postaviti – zašto mu United ne dadne otkaz?

Očigledno da nema napretka posljednjih 12 mjeseci pod vodstvom Van Gaala i fudbal na Old Traffordu je stvarno užašan, s obzirom kakav je fudbal igrao Manchester prije Holanđanina.

20 puta prvaci Engleske, su trenutno predmet ismijavanja i navijači se dosađuju nakon poraza od Southamptona u subotu što ih je ostavilo pet bodova ispod prva četiri mjesta na tabeli.

Ostanak Holanđanina u Unitedu bi bilo isto kao da stavljate novac na starog konja koji se takmiči u utrci koja je davno već odlučena.

Ali, sa druge dvije opcije koje smo naveli gore, teško je izabrati koja je bolja.

Dati posao legendarnom Ryan Giggsu do kraja trenutne sezone bi bila najsigurnija opcija.

Giggs je menadžerski početnik, ali on je obožavan od strane navijača na Old Traffordu.

Velšanin je uradio dovoljno da se odalji od pritiska kojeg Van Gaal ima, da bi mogao biti spreman, ako bude izabran za zamjenu Van Gaala, kao kada je to bio umjesto Moyesa neko kratko vrijeme.

Ovo je sada sigurno jača grupa igrača, nego što je to bio slučaj 2014. godine kada je uspio pobijediti dvije od četiri utakmice.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!