NaslovnicaVijestiAlaba odgovorio na šepkulacije o njegovom odlasku u Manchester City

Alaba odgovorio na šepkulacije o njegovom odlasku u Manchester City

Alaba odgovorio na šepkulacije o njegovom odlasku u Manchester City. Tvrdi se da će branič Bayerna slijediti svog menadžera Pep Guardiolu na Etihad i nije mnogo rekao da smiri te glasine.

Alaba odgovorio na šepkulacije o njegovom odlasku u Manchester City

Branič Bayern Municha, David Alaba kaže da ne razmišlja o svojoj budućnosti, nakon izvještaja koji su ga povezali sa prelaskom u Manchester City.

Austrijski internacionalac će po tvrdnjama stranih medija, slijediti svog trenera Pep Guardiola na Etihad na kraju sezone.

Alaba ima dvije godine preostale na njegovom trenutnom ugovoru i na pitanje o sovjoj budućnosti on je uradio vrlo malo da ublaži špekulacije koje ga povezuju sa ekipom iz Premiershipa.

On je na konferenciji za novinare rekao: “U zimu sam skoncentrisan na povratak od ozljede i da se ponovo vratim u prvu postavu. Nisam razmišljao o svojoj budućnost..”

“Moj ugovor i dalje traje do 2018. godine, u ovom trenutku ja se skoncentriram na svoju igru.”

Na pitanje o želji Bayerna da mu ponude jedan dugoročni ugovor, je dodao: “To je čast za mene, ja sam na neki način ponosan i zahvalan.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Na ljeto 2011. godine potpisuje novi ugovor sa Bayernom. Na početku on je bio rezervni igrač. To se promijenilo na polovini sezone, kada je Alaba uspio da oduzme Rafinhi mjesto u stratnoj postavi.

On je od tada počeo ponovo da igra na pociji lijevog beka. Krajem 2011 godine on je izabran za igrača godine u Austriji. On je sa 19 godina najmlađi igrač Austrije koji je osvojio tu nagradu.

2012 godine je sa Bayernom stigao do finala Lige šampiona. Odigrao je sve utakmice u Ligi šampiona, samo je propustio utakmicu u finalu protiv Chelseaja.

2013 godine Alaba je sa Bayernom osvojio Bundesligu, Nemački Kup i Ligu šampiona. On je prvi Austrijac, koji je osvojio Ligu šampiona. 2014 ponovo je sa Bayernom osvojio Bundesligu i Kup Nemačke, takođe je osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA superkup.

2015 godine sa Bayernom osvaja samo Budesligu. 2013 godine Alaba je produžio svoj ugovor do 2018.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!