NaslovnicaVijestiAlessandro Del Piero: Nadam se da će postati bolji nego što sam...

Alessandro Del Piero: Nadam se da će postati bolji nego što sam ja bio

Zvijezda Juventusa Paulo Dybala otkrio je koliko veliku ulogu u njegovoj karijeri je igrao legendarni talijanski napadač Alessandro Del Piero.

Alessandro Del Piero pohvalio Paula Dybalu

Dybala je u torinski klub stigao 2015. godine iz Palerma, te je u svojoj prvoj sezoni postigao sjajnih 19 golova.

Ova sezona mu nije baš toliko golgeterski produktivna kao prošla, postigao je samo 9 golova u 26 ligaških utakmica, ali uprkos manjem broju golova on igra fenomenalno.

Mnogi stručnjaci ga već porede sa njegovim sunarodnjakom Lionelom Messijem, a sam Dybala je priznao da je Del Piero također igrao veliku ulogu u njegovoj karijeri.

Ovaj dvojac je učestvovao ove sedmice na jednom talijanskom tw showu, a na pitanje kako ga je Del Piero inspirisao u karijeri, Dybala je rekao: “Ne radi se o tome što je Del Piero nekad bio, već o onome što je i trenutno.”

“On je primjer za mene, iako pratiti njegove stope neće biti lako. Međutim, nadam se da ću uraditi ono što je on radio tokom svoje karijere, ne samo na terenu, već i van terena.”

“On je primjer svima, poštena osoba i imao sam čast upoznati ga i saznati kolika je legenda.”

Del Pierov odgovor je bio očekivan: “Želim Dybali svu sreću i nadam se da će postati bolji nego što sam ja bio, i da će to uraditi u svom stilu. To je ono što je zaista važno i mislim da je on toga svjestan. On mora nastaviti igrati na ovom nivou, za sada mu ide sjajno.”

[su_bet365__1m_spectacular]

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!