NaslovnicaVijestiAlex Ferguson uvjeren da Leicester može osvojiti Premier ligu!

Alex Ferguson uvjeren da Leicester može osvojiti Premier ligu!

Sir Alex Ferguson vjeruje da Leicester City može osvojiti Premier ligu ove sezone ukoliko povuku pametne poteze u zimskom prijelaznom roku.

ferguson

“Lisice” se trenutno nalaze na vrhu tabele sa devet pobjeda iz 15 utakmica, a poraženi su samo jednom. Njihov napadač Jamie Vardy je postigao 14 golova, dok je Riyad Mahrez je na cifri od 10 golova. Međutim, klub iz Midlandsa ima jedan od najmanjih igračkih kadrova od svih klubova u ligi, i to bi im po mišljenju Fergusona moglo predstavljati problem.

Legendarni Škot, koji je osvojio 13 naslova prvaka Premier lige tokom 27-godišnjeg vodstva Manchester Uniteda, smatra da se Leicester mora pametno pojačati ukoliko žele ostati u utrci za prvaka.

“Šta je Claudio Ranieri poručio vlasnicima? Jer, da sam na njegovom mjestu, tražio bih ulaganja u siječnju, ovo je velika prilika. Mogli bi osvojiti ligu načinom na koji igraju u ovom trenutku, i vjerujem da imaju taj cilj. Najveći problem je tah da li vlasnici imaju dovoljno novca? Mislim da imaju. Problem sa kojim se trener može suočiti ukoliko poveća igrački kadar je odabir prvih jedanaest, tada nastaju problemi.”

“U ovom trenutku u klubu su svi sretni jer može izabrati uvijek istih jedanaest zbog limitiranog tima, i ide im jako dobro za sada. Ali, ukoliko želi osvojiti ligu, mislim da će morati dovesti neka pojačanja. Smatram da imaju veliku priliku. To je izazov za klub male povijesti kao što je Leicester City. Pitanje je koliko daleko mogu ići s ovakvom momčadi.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!