NaslovnicaVijestiAlexandre Lacazette otkrio ime svog nogometnog idola

Alexandre Lacazette otkrio ime svog nogometnog idola

Napadač Arsenala Alexandre Lacazette otkrio je kako je njegov idol legendarni igrač ‘Topnika’ Thierry Henry, sa kojim često razgovara i koji mu daje savjete otkako je stigao u klub.

Alexandre Lacazette otkrio ime svog nogometnog idola

Francuski reprezentativac je ovog ljeta stigao na Emirates stadion iz Lyona, u kojem je proveo čak osam sezona te postigao 129 golova, za cifru od 53 miliona eura.

26-godišnjak je ove sezone u Premier ligi postigao četiri gola u sedam nastupa, te priznaje kako mu legendarni Henry pomaže da se prilagodi u novom okruženju.

“Henry je moj idol, razgovaramo mnogo”, rekao je Lacazette za SFR Sport.

“Daje mi dosta savjeta i kad god me nešto zanima znam da mogu njega pitati za pomoć.”

[su_premierleague]

Lacazette je u dresu Lyona tri puta bio u timu godine u francuskom prvenstvu, jednom je osvojio nagradu za igrača godine, te je prije dvije sezone bio najbolji strijelac lige.

Sa Arsenalom je već osvojio svoj prvi trofej FA Community Shield, u kojem je klub iz sjevernog Londona slavio protiv velikog gradskog rivala Chelseaja.

[su_no1forfootball]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!