NaslovnicaVijestiAlexandre Pato u potrazi za novim klubom

Alexandre Pato u potrazi za novim klubom

Sa samo 18 godina Alexandre Pato je napustio Internacional i prešao u redove AC Milana u transferu vrijednom čak 22 miliona eura. Nakon 150 odigranih utakmica, 63 postignuta gola, pet i pol godina provedenih u Italiji, napadač se vratio u Brazil, točnije u Corinthians iz kojega je trenutno na posudbi u Sao Paulou.

pato

Sada kad ima 26 godina, i kada mu ugovor ističe krajem decembra ove godine, Pato se ponovo želi vratiti u Europu. Iz Corinthiansa su poručili da će mu dozvoliti odlazak iz kluba u kojem je postigao 12 golova u 39 utakmica.

Njegov agent i njegovi predstavnici su ovih dana u očajničkoj potrazi za novim klubom. Za sada, jedini klub koji je poslao ponudu je kineski Tianjin Songjiang, koji je ponudio 20 miliona eura za napadača. Tu ponudu je klub prihvatio, ali je Pato odbio, iznistirajući da želi igrati samo u Europi.

Međutim, šanse za njegov povratak europskom nogometu su veoma male, jer se već približavamo polovini prijelaznog roka.

U posljednje vrijeme mnogo je nagađanja kako je Liverpool pokazao interes za bivšeg igrača Milana, ali i to je njihov trener Jurgen Klopp negirao: “Ne morate brinuti o Patu više, nismo zainteresovani”.

Napadač je ponuđen i Manchester Unitedu, Chelseaju, Tottenhamu, ali nijedan od tih klubova nije spreman preuzeti rizik i dovesti Brazilca.

“Želim napisati novu priču u Europu, stvoriti novu povijest. Ponovo imam snove. Želim napisati dobru novu priču”, rekao je Pato krajem prošle godine.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!