NaslovnicaVijestiAlexandre Pato: Želim zaigrati u Premier ligi!

Alexandre Pato: Želim zaigrati u Premier ligi!

Alexandre Pato je izjavio da je veoma zainteresovan za dolazak u Englesku, te je tako pokrenuo mnoge špekulacije o njegovoj novoj mogućoj destinaciji.

pato

Bivši igrač AC Milana je napustio Italiju nakon niza povreda zbog kojih je dosta vremena izbivao sa terena, te se vratio u rodni Brazil, tačnije u Corinthians početkom 2013. godine.

Međutim, 26-godišnjak je ponovo počeo igrati na prepoznatljivom nivou, zabio je 26 golova u 59 utakmica u dresu Sao Paula gdje je na igra na posudbi, te je, kako kaže, spreman za povratak u europski nogomet.

U Corinthiansu nemaju ništa protiv njegove prodaje već sljedećeg mjeseca, a u redu za njegov potpis stoje Manchester United, Chelsea, te Liverpool.

“Prije nego što sam došao u Milan 2007. godine, vidio sam da se u novinama moje ime povezuje i sa nekim engleskim klubovima”, izjavio je Brazilac za Sunday Telegraph.

“Bio sam upoznat s tim da je Chelsea bio zainteresovan za mene, ali moj san je bio igrati sa Ronaldom. Kada su iz Milana nazvali mog agenta, nisam ni sekunde razmišljao, te sam prihvatio njihovu ponudu i ispunio svoj san zaigravši sa Ronaldom i Maldinijem.”

“Međutim, dok sam igrao za Milan znao sam da bih jednog dana volio zaigrati i u Premier ligi, jer je to najbolja liga na svijetu. Svi su vrlo konkurentni, divim se atmosferi na stadionima i na dan utakmica. Sada imam novi san, a to je povratak u Europu. Mislim da to mora biti klub koji se bori za titulu, to je izazov koji želim i moja ambicija.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!