NaslovnicaVijestiAlexis Sanchez iskreno objasnio Thierry Henryju svoj razlog prelaska iz Arsenala u...

Alexis Sanchez iskreno objasnio Thierry Henryju svoj razlog prelaska iz Arsenala u Manchester United

Bio je to jedan od najzanimljivijih zimskih prijelaznih rokova ikada u povijesti nogometa, a saga Alexis Sancheza bila je svakako glavni čin.

Alexis Sanchez iskreno

U jednom od najsenzacionalnijih zamjena svih vremena, Čileanac je zapečatio transfer u Macnhester United, sa Henrikh Mkhitaryanom koji je otišao u drugom smijeru.

Sanchezova odluka da zamijeni Emirates za Old Trafford je postala pod većim pritiskom zbog činjenice da je Čileanac u tom procesu odbijen od strane Manchester Cityja.

Ekipa Pep Guardiole navodno nije željela da plati zahtijeve napadača, a Sanchez je očito želio da radi pod svojim starim menadžerom iz Barcelone.

Međutim, United je bio najbliži njegovim finansijskim zahtjevima, što je dovelo mnoge da vjeruju da je njegova odluka da se pridruži Manchester Unitedu isključivo utemeljena na novcu.

[su_bonus]

Sada je Sanchez napokon razgovarao o tome zašto je otišao i čovjek kojem je otvorio srce nije bio nitko drugi nego Thierry Henry.

Dakle, ovo je pravi razlog zašto je Sanchez odbio Arsenala zbog njihovih velikih rivala.

U intervjuu za Sky Sportsu sa Henryjem, Sanchez je rekao: “Mislim da je Manchester United, otkako sam bio mlad – i ne govorim to samo jer sam ovdje, ja sam pošten čovjek i nikada nisam lagao – mislim da je to najveći klub u Engleskoj. To je moje mišljenje.”

“Postoji mnogo velikih klubova, a igrajući za Arsenal, oni su također jedan od njih. To je ogroman klub i bio sam tamo.”

“Ali dolazim ovdje, gledajući grb, mislim da United mora osvojiti sve, jer je tako veliki klub.”

[su_premierleague]

Zatim je govorio o svojoj želji za osvajanjem trofeja, što je zapravo učinio u Arsenalu, podižući dva uzastopna naslova FA kupa.

“Došao sam ovdje da osvajam trofeje. Napustio sam Arsenal, jer sam se želio razvijati i učiti kao igrač i doživjeti novi klub.”

“Manchester United je veliki klub na globalnoj pozornici. Došao sam ovdje da pobjeđujem, inače ne bih došao.”

Dakle, to je to, prvi put da se Sanchez iskreno opusti i kaže što mu je na srcu u neutralnom okruženju.

Morate se diviti njegovoj iskrenosti i pravednosti, ima puno veće šanse za osvajanje Premier lige u Unitedu nego Arsenalu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!