NaslovnicaVijesti"Alexis Sanchez nije uspio dokazati svoj elitni status protiv Barcelone!"

“Alexis Sanchez nije uspio dokazati svoj elitni status protiv Barcelone!”

Vezni igrač Burnleya Joey Barton kritizirao je Arsenalovog Alexisa Sancheza nakon lošeg nastupa protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka u utorak navečer.

Alexis Sanchez nije uspio dokazati svoj

Čileanski reprezentativac, koji trenutno zarađuje 130,000 funti tjedno na Emiratesu, u lošoj je formi ove sezone u dresu “Topnika” nakon mnogobrojnih povreda koje je pretrpio.

27-godišnjak se na teren vratio prošlog mjeseca, ali od tada još uvijek nije zaigrao na starom nivou, na kojem je igrao prošle sezone i bio uvjerljivo najbolji igrač Arsenala, a Barton je izjavio da je znao da će do ovoga doći.

“Kada je Alexis Sanchez potpisivao za Arsenal, izjavio sam da je nedosljedan igrač”, rekao je 33-godišnji Barton za engleske medije.

“Dok su svi ostali bili zaluđeni tim transferom, ja nisam mislio da će on biti dio slagalice koja je nedostajala Arsenalu da osvoji ligu i postane prvak. Ironično je da ove sezone imaju dobre izglede da to i ostvare.”

Sanchez je odigrao svih 90 minuta u porazu od 2-0 od strane katalonskih divova, ali tokom cijele utakmice uspio je kreirati samo jednu priliku, a tačnost pasova mu je bila samo 68%.

“Vidjeli smo da Alexis Sanchez nije uspio dokazati svoj “elitni status” protiv Barcelone. Imao je priliku svima pokazati zašto je elitni nogometaš, a on to nije uspio.”

“S druge strane, Messi je već dokazani elitni nogometaš i pobjednik i, iako nije imao baš blistavu utakmicu, on je uradio ono što najbolji na svijetu rade.”

Sanchez, koji je u klub stigao iz Barcelone 2014. godine, postigao je šest golova u Premier ligi ove sezone, ali nije ni blizu učinkovit kao što je bio prošle sezone, kada je postigao 16 golova i kreirao 79 prilika za “Topnike”, koji su završili treći u ligi i osvojili FA Kup.

Sada kada je prolazak u četvrtfinale Lige prvaka gotovo neizvodljiv, Arsenal će se vjerovatno fokusirati isključivo na Premier ligu, u kojoj su još uvijek jedan od favorita za osvajanje titule.

Ovog vikenda tim iz sjevernog Londona će igrati protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, a ta utakmica bi mogla biti prekretnica za oba tima.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!