NaslovnicaVijestiAllardyce odlučan: Zvat ću strane igrače u reprezentaciju

Allardyce odlučan: Zvat ću strane igrače u reprezentaciju

Selektor reprezentacije Engleske Sam Allardyce rekao je da bi pozvao u državni tim stranog igrača, ali da je to vrlo delikatno pitanje, prenijeli su britanski mediji. Allardyce je nedavno rekao da se nadao da će moći pozvati u tim Stevena N’Zonzija, francuskog nogometaša koji je šest godina živio u Engleskoj, ali je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) to zabranila, pošto je igrač Seville prije sedam godina igrao za mladu reprezentaciju Francuske.

Allardyce

N’Zonzi je rođen u Francuskoj, Allardyce ga je 2009. godine doveo u Blackburn, odakle je 2012. prešao u Stoke, gdje je proveo tri godine.

Engleski nogometni savez (FA) je svojevremeno razmatrao pozive nekolicini stranih igrača, golmanu Manuelu Almuniji i nogometašima Mikelu Arteta i Adnanu Januzove, na temelju njihovog petogodišnjeg ili dužeg boravka u Engleskoj ali za takve odluke nije bilo dovoljno potpore u Savezu, ali ni od tadašnjih selektora .

“Da li biraš najbolji tim koji može osvojiti Svjetsko prvenstvo, s jednim ili dvojicom igrača kao što je N’Zonzi? Ili to ne učiniš i onda snosiš posljedice neuspjeha, pošto se nisi plasirao u četvrtfinale. Postotak engleskih nogometaša u Premijer ligi je 31 posto. Ako želiš da osvojiš nešto, a igrač je takvog kalibra da može probiti u tim, da li mu treba pružiti priliku? Ako postigne pobjedonosni gol, da li će to biti toliko loše?”, rekao je Allardyce, prenijeli su britanski mediji.

Allardyce je naveo da je priča o stranom igraču u reprezentaciji “veoma delikatna stvar”, ali je napomenuo da se takve stvari događaju u mnogim sportovima, kao iu engleskom kriket timu.

“To se radi u kriketu, ragbiju iu atletici. Nije se dogodilo s N’Zonzijem, ali to možemo pokrijemo ako pronađem drugog igrača. Nije moj posao da tražim takve. Imamo odjel za praćenje cijele situacije i svih uzrasta igrača u svakoj reprezentacij “, dodao je on.

Allardyce je krajem srpnja preuzeo reprezentaciju Engleske, pošto je Roy Hodgson podnio ostavku nakon poraza od Islanda i eliminacije u osmini finala Europskog prvenstva u Francuskoj. U svojoj prvoj utakmici kao izbornik Allardyce će u nedjelju predvoditi Englesku protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!