NaslovnicaVijestiMassimiliano Allegri: Samo ne protiv njih u četvrtfinalu!

Massimiliano Allegri: Samo ne protiv njih u četvrtfinalu!

Juventus je velikom pobjedom i preokretom protiv Tottenhama na Wembleyu stigao do četvrtfinala LP, a Allegri ima samo jednu želju – da ne naleti na ovaj tim u četvrtfinalu!

Italijanski prvak stigao je u London nakon remija u Torinu 2:2 i znao je da mora pobijediti. No, nije srljao Juventus. Čak je uspio i da prvi primi gol. Bianconerima, međutim, to nije smetalo da pobijede i izbore mjesto među osam najboljih timova najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja

Tottenham je već na startu zaprijetio i to preko Heung-min Sona, koji je šutirao u 3. minuti, no Buffon je odbranio, da bi Harry Kane u 13. minuti šutirao pored gola.

[su_watch_live_football]

Inicijativa se domaćinu isplatila u 39. minuti. Ali je šutirao, odbrana Juventusa odbila loptu, ona odlazi do Tripiera, koji pronalazi Sona, a ovaj pogađa mrežu Buffona.

Djelovao je Juve nemoćno, ali je u 60. minuti Allegri umjesto Benatije i Matuidija na teren poslao Asamoaha i Lichsteinera i promijenio formaciju, a to se isplatio četiri minute kasnije.

NEVJEROVATNO: Evo što Antonio Conte treba prestati raditi ili bi mogao dobiti otkaz

Chiellini emotivno o Davideu Astoriju nakon prolaska u četvrtfinale

Higuain je na asistenciju Khedire pogodio za 1:1. U 67. minuti Argentinac je asistirao svom sunarodnjaku Dybali, koji pogađa za konačnih 2:1 u korist Juvea.

Iako je njegov Juventus prošle sezone na putu prema finalu Lige prvaka izbacio Barcelonu, Massimiliano Allegri nikako ne želi da Stara Dama ponovno dobije istog protivnika u četvrtfinalu.

Juventus je velikom pobjedom na Wembleyu u utorak protiv Tottenhama prošao u četvrtfinale, a na pitanje koji protivnik bi mu najviše odgovarao, Allegri je odgovorio:

“Jedini tim s kojim ne bih volio igrati je… Barcelona! Jer svake godine je isto: Barcelona, Barcelona, Barcelona… dosta više”, rekao je Allegri uz smijeh. Juventus je igrao s Barcom i u finalu LP 2015. godine.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!