NaslovnicaVijestiAllegri objasnio zašto je ostavio Pjanića na klupi protiv Fiorentine

Allegri objasnio zašto je ostavio Pjanića na klupi protiv Fiorentine

Juventus nastavlja s dominacijom u Serie A, pala je i Fiorentina, a trener Stare dame Massimiliano Allegri objasnio je zašto je ostavio Pjanića na klupi na Artemio Franchiju.

Juventus je produžio svoj pobjednički niz u italijanskoj ligi. Bianconeri su gostovali Fiorentini i sa 0:3 su isprašili borbene Viole.

Stara dama je dominirala cijelim tokom meča, i samo je bilo pitanje s kojim će rezultatom Cristiano Ronaldo i ekipa slaviti u ovom duelu.

Na prvi gol se čekalo sve do 31.minute kada Betancur pogađa za 0:1. S ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme nije donijelo ničeg novog, osim što su “bianconeri” postigli nova dva gola, preko Chielinija u 69. i Ronalda s penala, deset minuta kasnije.

Miralem Pjanić je cijeli meč odgledao sa klupe, a Massimilliano Allegri je poslije utakmice obrazložio razloge svoje odluke.

Allegrija su novinari na press konferenciji pitali da zašto ekipa bez Pjanića igra lošije i zašto bh. reprezentativac nije igrao.

“Zato što je malo ‘pregorio’ pa sam ga ostavio na klupi. Bilo je konfuzije u tih desetak minuta drugog poluvremena, trebalo nam je reda, ali smo poveli sa 2:0 i ekipa je počela igrati. Onda sam odlučio da ga ne ubacim jer u tom momentu nije imalo smisla rizikovati s igračima”, rekao je Allegri.

Juve sada ima 40 bodova, 11 više od drugolasiranog Napolija koji u ponedjeljak gostuje Atalanti.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!