NaslovnicaVijestiAlvaro Morata otkrio ime igrača Barcelone sa kojim bi volio igrati u...

Alvaro Morata otkrio ime igrača Barcelone sa kojim bi volio igrati u Juventusu

Napadač Juventusa Alvaro Morata oduševljen je špekulacijama, koje su se pojavile u posljednje vrijeme, da će Barcelonin defanzivac Daniel Alves preći u njegov klub, te ga je opisao “jednim od najboljih na svijetu”.

Alvaro Morata otkrio ime igrača Barcelone

Sportski direktor katalonskog kluba Robert Fernandez potvrdio je u četvrtak da će Alves napustiti klub na kraju sezone nakon osam godina provedenih na Camp Nouu.

Desni bek je povezivan sa prelaskom u klub iz Torina, a Morata smatra da bi Brazilac bio odličan suigrač, unatoč rivalstvu iz vremena dok je Španjolac igrao za Real Madrid.

“Naravno, volio bih imati Alvesa kao suigrača u Juventusu”, rekao je Morata za Goal, te nastavio: “Jednom smo se susreli na odmoru i on me tretirao vrlo dobro, unatoč rivalstvu između Real Madrida i Barcelone, i ja cijenim to. On je jedan od najboljih na svijetu.”

Alves je u Barcelonu stigao 2008. godine iz Seville, te je od tada u dresu Blaugrane osvojio tri Lige prvaka i šest La liga, te tako po broju titula nadmašio i legendarnog sunarodnjaka Pelea i postao Brazilac sa najviše osvojenih titula svih vremena.

Desni bek je u sezoni iza nas skupio 29 ligaških nastupa, u kojima je asistirao četiri puta i tako pomogao timu Luisa Enriquea da stigne do nove titule prvaka države.

Čak i ukoliko bi Alves stigao u Juventus, Morata bi ipak mogao napustiti klub, jer njegova budućnost još uvijek nije poznata. Njegov bivši klub Real Madrid ima mogućnost otkupa njegovog ugovora, te bi ga Los Blancosi mogli vratiti ovog ljeta.

[su_bet_at_home_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!