NaslovnicaVijestiAlvaro Morata: Zbog njega sam došao u Chelsea

Alvaro Morata: Zbog njega sam došao u Chelsea

Novo pojačanje Chelseaja Alvaro Morata otkrio je da nije mogao odbiti priliku da radi sa Antonijom Conteom i da je zbog toga odabrao klub iz Londona za nastavak karijere.

Alvaro Morata odabrao Chelsea zbog Antonija Contea

Donedavni napadač Real Madrida, koji je postigao 20 golova u svim takmičenjima prošle sezone, dolazi na Stamford Bridge za cifru od oko 70 miliona eura.

On je danas stigao u London kako bi prošao ljekarski pregled u novom klubu, a na aerodromu Heathrow u izjavi za Sky Sports je otkrio zašto je odabrao Chelsea.

“Zato što je to najbolji klub. Antonio Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu i jako sam sretan što ću raditi s njim.”

Većinu ljeta španjolski napadač se povezivao sa prelaskom u velikog Chelseajevog rivala Manchester United, ali on je ipak potvrdio da nije znao ništa o interesu ‘Crvenih vragova’.

“Ne znam, najvažnija stvar je da sam konačno stigao ovdje. Preostao je samo ljekarski pregled i onda će sve biti ok. Ovo je jedna od najboljih liga na svijetu i presretan sam što sam ovdje. Već sam razgovarao sa Azpilicuetom i on mi je rekao da je situacija u klubu dobra.”

Ovim transferom, koji bi trebao biti potvrđen danas, završava se jedna od najvećih transfer saga ovog ljeta, a 24-godišnjak konačno napušta Real Madrid u kojem je pod vodstvom Zidanea kroz cijelu prošlu sezonu bio druga opcija iza Karima Benzeme.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_cashout]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!