NaslovnicaVijestiAncelotti: Messijev penal u Španiji je OK, ali u Italiji to je...

Ancelotti: Messijev penal u Španiji je OK, ali u Italiji to je problem

Carlo Ancelotti je prizano da je ostao iznenađen kada je Leo Messi udijelio asistenciju sa penala, te je upozorio igrače iz Serije A da to ne čine, jer bi se mogli naći u ‘vrućoj vodi’.

Messijev penal u Španiji

Barcelona je vodila sa 3-1 kada im je dodijeljen penal, Leo Messi je uzeo loptu da izvede penal, a onda je loptu samo gurnuo, te je loptu u gol pospremio Luis Suarez, koji je postigao hat-trick u toj utakmici.

“Bio sam jako iznenađen kada je Messi to uradio. To je pravilo i ako poštujete pravila, možete raditi šta želite”, priznao je Carlo Ancelotti za Goal, te nastavio:

“Ako ovo uradite u Španiji onda je to OK, ali ako to uradite u Italiju, možda ćete imati problema, ali ako poštujete pravila sve je moguće.”

“Možda je Barcelona sada bolja od Real Madrida, ali nikad ne znate šta će se dogoditi u martu ili aprilu, kada je konkurencija u najvažnijem trenutku. U aprilu morate biti spremni za četvrtinu finala i polufinale Lige prvaka, a potom u maju za finale”, kazao je Carlo Ancelotti.

“U Realu su konkutenti kao Barcelona, kao i PSG, kao Manchester Citiy, koji je ne radi baš najbolje u ovom trenutku, ali još uvijek ima šansi u Ligi prvaka.”

“Barcelona ima mogućnost da pobjeđuje, jer su oni fantastična ekipa, ali u nogometu nikad se ne zna. Možda ste u fantastičnoj formi sada, ali u martu ili aprilu možete imati nekoliko ozlijeđenih igrača, te nisu u mogoćnosti izdržati istu formu.”

“Barcelona ima vještine i kvalitet da osvoji opet Ligu prvaka, ali nisam siguran da to neko može učiniti nakon Milana.”

Večeras igraju Chelsea i PSG, a Ancelotti, koji je vodio ova oba kluba, misli da će se klub iz Londona večeras braniti, te Carlo Ancelotti smatra da će se Chelsea braniti protiv njegovog bivšeg kluba PSG-a.

[su_netbet_psgchelsea]

[excerptlist num=4 cat=’Analize]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!