NaslovnicaVijestiAncelotti otkrio kako zaustaviti Messija u El Clasicu

Ancelotti otkrio kako zaustaviti Messija u El Clasicu

Bivši trener Real Madrida Carlo Ancelotti izjavio je da jedini način da se pripremi za utakmicu protiv Barcelone i da zaustavi Messija je da ne priča o napadaču Barcelone, kako bi se izbjegao strah kod sopstvenih igrača.

Ancelotti otkrio kako zaustaviti Messija

Messi, koji je rekordnih pet puta osvajao Zlatnu loptu jedan je od najboljih nogometaša svih vremena, a Ancelotti je priznao da veoma poštuje argentinskog reprezentativca.

Međutim, talijanski stručnjak, koji je vodio Real Madrid do pobjede rezultatom 2-1 protiv Messijeve Barce u finalu Kupa kralja 2014. godine, izjavio je koliko je važno reći timu prije utakmica da se ne fokusira previše na briljantnog Messija.

“Priprema za utakmicu protiv Messija je nemoguća. On je fantastičan talent, i ukoliko igrate protiv njega i želite ga zaustaviti, onda morate izbjegavati priču o njemu i njegovim sposobnostima pred igračima prije utakmice.”

“Messi je fantastičan igrač i ukoliko počnete pričati o njemu i šta sve može učiniti, onda će se igrači uplašiti i neće igrati na najboljem nivou. Dakle, najvažnija stvar je izbjegavati razgovor o Messiju, kao što sam već rekao, i biti fokusiran na sopstvenu igru.”

“Igrati protiv igrača kao što su Messi, Ronaldo, Neymar ili Ibrahimović je vrlo teško, skoro nemoguće, jer imaju vještine koje nitko drugi nema i protiv ovakvih igrača vam nije dovoljan jedan igrač da ih zaustavi, već cijeli tim.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!