NaslovnicaVijestiAncelotti otkrio koje će biti njegovo prvo pojačanje u Bayernu

Ancelotti otkrio koje će biti njegovo prvo pojačanje u Bayernu

Ancelotti otkrio koje će biti njegovo prvo pojačanje u Bayernu. Italijanski trener ima dobar odnos sa napadačem Real Madrida i kada dođe u Bayern, prvi cilj će mu biti da zamijeni Roberta Lewandowskog ukoliko on napusti Allianz Arenu.

Ancelotti otkrio koje će biti njegovo prvo pojačanje

Carlo Ancelotti je identifikovao Karima Benzemu kao čovjeka za kojeg bi on volio da zamijeni Lewandowskog u Bayernu, prema pisanju OK Diario.

Poljski internacionalac bi mogao napustiti Allianz Arenu u ljeto sa Real Madridom, Manchester Unitedom i PSG-om, koji su najviše zainteresovani za dovođenje Bayernovog napadača.

Ancelotti smatra da bi Benzema bio savršena zamjena kada bude preuzeo klub sa Allianz Arene na kraju ove sezone.

Ancelotti ima dobar odnos sa francuskim napadačem, još dok je i on bio menadžer u Madridu i smatra da bi ga mogao nagovoriti da se pridruži prvacima Bundeslige.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Benzema je prošao Lyonovu nogometnu akademiju i nastupio nekoliko puta u dresu francuske reprezentacije. Igrao je na EP-u 2008, a u sezoni 2008/2009. u francuskom prvenstvu (Ligue 1) bio je prvi strijelac, samo tri sezone nakon profesionalnog debija.

Na kraju iste sezone potpisao je ugovor s Lyonom i postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Francuskoj.

1. jula 2009. objavljeno je da su Lyon i Real Madrid postigli dogovor oko prelaska francuskog napadača u kraljevski klub. Real je Lyonu platio 35 miliona eura, a ta cifra bi mogla dostići 41 milion eura, u zavisnosti od partija koje bude pružao u Madridu. 9. jula Benzema je i zvanično potpisao šestogodišnji ugovor s Realom.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!