NaslovnicaVijestiAncelotti priznao: Sanjam klupu samo jednog kluba u Engleskoj

Ancelotti priznao: Sanjam klupu samo jednog kluba u Engleskoj

Ancelotti priznao da sanja klupu samo jednog kluba na Otoku. Premiership je ove sezone vrlo nepredvidiv, a jedan od najboljih trenera svijeta je rekao koji bi on to klub volio voditi. Carlo Ancelotti po prvi put javno je priznao da se želi vratiti u Premier ligu, a njegov san je Manchester United.

Ancelotti priznao

“Naravno, svaki trener razmišlja o klupi Manchester Uniteda”; rekao je Talijan koji je crvene vragove odbio zbog Real Madrida.

“Ne žalim zbog toga jer sam uistinu uživao u Madridu. Želim voditi klub koji ima dobar projekt i koji je naravno konkurentan.”

“Kada sam preuzeo PSG, bio je to klub sa pravim projektom. Nije to klub sa velikom tradicijom poput Milana ili Reala, ali željeli su da podignem klub na veći nivo”, rekao je Ancelotti pa zaključio:

“Ipak, Premier liga ima nešto posebno, najbolji ambijent je tu uvjerljivo, i volio bih da se vratim.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Prvi mu je klub kao treneru bio Reggiana s kojom se 1996. plasirao u 1. talijansku ligu. Nakon toga sjeo je na mjesto trenera Parme. Tri godine poslije naslijedio je Marcela Lippijana mjestu trenera Juventusa. U 2 torinske godine nije osvojio baš ništa, iako je Juve dvaput bio lizu naslova prvaka i oba puta igrao vrlo dobro.

2001. godine krenula je njegova Milanska epizoda. Od njegovog dolaska za kormilo AC Milana klub se digao iz ponora 7. – 9. mjesta u ligi i postao bitan faktor u Seriji A i europskim natjecanjima. Odmah u svojoj prvoj godini ugovora odvao je klub u europska natjecanja gdje Milana dotad baš i nije bilo.

Igrajući u Kupu UEFA Milanisti su završili u polufinalu. Stepenicu više nije išlo. Unatoč tim uspjesima, predsjedniku Berlusconiju se nije svidjela njegova obrambena taktika i trener je od njega trpio dosta kritika. Pod njegovim je vodstvom Andrea Pirlo, kojeg je veliki rival Inter praktički poklonio Rossonerima, postao jedan od ponajboljih svjetskih razigravača, sjajan u obrani i napadu.

Zajedno sa Pirlom u momčadi je bitan dio igrao i portugalac Manuel Rui Costa čime je Milan počeo igrati puno ljepše. U napadu su nezaustavljivi bili Filippo Inzaghi i Andriy Shevchenko. Milan je 2003. osvojio Ligu prvaka, Coppa Italia i Europski superkup. Sezonu kasnije osvojili su i Scudetto. 2003. osvajanjem Lige prvaka na trenerskoj klupi Milana, Ancelotti je postao jedan od rijetkih kojima je to uspijelo kao igačima i trenerima.

Uz njega u tom društvu su još Miguel Munoz (kao trener i igrač Real Madrida), Giovanni Trapattoni (kao igrač Milana i trener Juventusa), Johan Cruyff (kao igrač Ajaxa i trener Barcelone) , Frank Rijkaard (igrač Ajaxa i Milana, trener Barcelone) i Josep Guardiola (kao trener i igrač Barcelone). Godine2006. zbog afera oko namještanja utakmica u Seriji A, Milan je bio kažnjen neigranjem u Ligi prvaka, te kaznom u obliku oduzimanja bodova za sljedeću sezonu.

Nakon žalbi, ipak je dopušteno da Milan sudjeluje u najpoznatijem europskom nogometnom natjecanju. Iako je momčad početkom te sezone imala loše rezultate, Ancelotti je napravio briljantan potez – zamijenio jednog od napadača koji su bili neefikasni Ambrosinijem te igrao samo s jednim klasičnim napadačem. To je omogućilo Pirlu i Seedorfu ofenzivniju ulogu te Kaki potpunu slobodu i Milanu suvereno osvajanje Lige Prvaka čime su se iskupili navijačima za lošu domaću sezonu.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Trenutno Ancelotti postiže loše rezultate s Milanovom momčadi što ipak nije njegova krivica, te mediji stalno nagađaju da odlazi na kraju sezonu bez obzira na česta demantiranja od strane kluba. Ancelotti je u Milanu preferirao većinom formaciju 4-3-1-2 s kojom se proslavio, te zadnjih sezona 4-3-2-1, popularno zvano ‘božićno drvce’. Od kada je preuzeo Milan, klub je, za vrijeme njegovog treniranja postizao uvjerljivo najbolje europske rezultate od svih europskih klubova.

Njegov Milan je poznat po odličnoj pas igri, uigranosti i timskom duhu. Ancelotti je poznat kao odličan taktičar, prijatelj s igračima te je cijenjen trener, ali je često kritiziran, većinom zbog manjka ‘hrabrosti’. Od sezone 2013./14. preuzima Real Madrid i u svojoj prvoj sezoni osvaja Kup kralja pobjedivši u Valenciji Barcelonu 2:1. 24. svibnja 2014. je sa Realom osvojio svoj treći trofej Lige prvaka, a Realov deseti protiv Atletico Madrida uLisabonu. Dna 12. kolovoza 2014., Real je pod vodstvom Ancelottia osvojio i drugi europski superkup pobjedivši Sevillu 2:0 u Cardiffu zgodicima Cristiana Ronalda.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!