NaslovnicaVijestiAncelotti: Zidane ima sve što je potrebno da bude dobar trener

Ancelotti: Zidane ima sve što je potrebno da bude dobar trener

Carlo Ancelotti ne sumnja da će Zinedine Zidane biti uspješan u Real Madridu, izjavivši da karizmatični Francuz ima poštovanje svih igrača.

Zidane ima sve što je potrebno da bude dobar trener

Zidane je bio pomoćnik Ancelottiju tokom sezone 2013/14, njegove prve sezone u klubu u kojoj su osvojili povijesnu 10. titulu Lige prvaka, takozvanu La Decimu.

Zidane je u međuvremenu postao prvi trener, naslijedivši Rafaela Beniteza koji je dobio otkaz u prosincu prošle godine, a Ancelotti je uvjeren da je Zidane pravi čovjek za revitalizaciju Real Madrida.

“Nisam iznenađen što je on trener Real Madrida”, rekao je talijanski stručnjak.

“Imao sam dobro iskustvo s njim kad smo osvojili decimu. On mi je bio asistent i radio je vrlo dobar posao. Zidanea ljudi vole zbog njegove karizme, karaktera, a i igrači ga mnogo poštuju.”

“Poštovali su ga i kad je bio pomoćni trener. Pomogao mi je da ostvarim dobar odnos sa Karimom Benzemom, Raphaelom Varaneom, ne samo zato jer su Francuzi, već zbog toga što su ga veoma poštovali.”

“Mislim da je sada ista stvar kad je trener. Igrači ga jako poštuju, ima znanje i mislim da će napraviti dobar posao u Real Madridu. Zidane ima sve što je potrebno da bude dobar trener.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!