NaslovnicaVijestiAndrea Pirlo odgovorio novinarima: Nisam došao u New York na odmor!

Andrea Pirlo odgovorio novinarima: Nisam došao u New York na odmor!

Andrea Pirlo je izjavio da je došao u New York City FC kako bi osvajao titule, te je odbio bilo kakvu mogućnost povratka u Italiju.

andrea pirlo

Veteran je na kraju prošle sezone, nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom, preselio u američki MLS, tačnije u New York City FC.

Pirlo je u posljednjoj sezoni sa “starom damom” osvojio Seriju A i talijanski kup, a u posljednje vrijeme mediji iz Italije su ga povezivali sa transferom u Inter, navodeći da je Roberto Mancini zainteresovan za njegove usluge i da će krenuti po njega u siječnju.

Međutim, 36-godišnjak je odbio bilo kakve špekulacije o njegovom povratku u Milano, u tim za koji je već igrao u periodu između 1998. i 2001. godine.

“I dalje želim igrati, ne razmišljam o mirovini”, rekao je Talijan za Corriere dello Sport, te nastavio:

“Ali ja imam ugovor sa New York Cityjem. Navikao sam na takve špekulacije, ali nigdje ne mrdam odavdje. Nisam došao u Sjedinjene države na odmor, tu sam zbog dodatnog iskustva.”

Pirlo je također priznao da ga je Juventus silno želio zadržati u svojim redovima, ali da se on ipak odlučio za novo iskustvo i tako stavio tačku na period sa Bianconerima u kojem je osvajao Scudetto četiri uzastopne godine.

“Juventus me je htio zadržati, ali bilo je vrijeme za novo iskustvo nakon četiri fantastične godine i nakon što sam tamo osvojio sve što se moglo osvojiti”, dodao je.

“Za mene je prelazak u New York početak novog načina života i prilika da naučim nešto novo.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!