NaslovnicaVijestiAndrea Pirlo poručio upravi Milana: Produžite njegov ugovor!

Andrea Pirlo poručio upravi Milana: Produžite njegov ugovor!

Legendarni talijanski nogometaš Andrea Pirlo poručio je upravi svog bivšeg kluba AC Milana da ponude novi ugovor treneru Gennaru Gattusu nakon sjajnog poboljšanja forme tima u posljednjih nekoliko utakmica.

Pirlo poslao poruku upravi Milana

Gattuso je na klupu Rossonera stigao nakon što je njegov prethodnik Vincenzo Montella dobio otkaz u novembru prošle godine i, unatoč nešto lošijem startu, Pirlo smatra kako bi njegov bivši suigrač trebao dobiti nagradu za posao koji je napravio do sada.

“Gennaro Gattuso radi vrlo dobar posao u Milanu, čemu sam se i nadao. Pričao sam sa njim prije nekoliko dana i drago mi je zbog njega”, rekao je Andrea Pirlo za Football Italiju, te nastavio: “Da sam u vodstvu kluba, počeo bih razmišljati o tome da mu ponudim novi ugovor, jer vjerujem da može uraditi još više i bolje.”

“Rino je AC Milanu donio veliki entuzijazam, osjećaj pripadnosti i to je ono što je nedostajalo timu posljednjih nekoliko godina. Nadam se da može vratiti klub tamo gdje je bio prije nekoliko godina.”

[su_no1forfootball]

Gattuso je imao loš start nakon povratka na San Siro, s obzirom da je njegov tim slavio u samo dvije od prvih šest utakmica pod njegovim vodstvom. Međutim, njegovi igrači su pokazali znatan napredak u posljednjih nekoliko tjedana, tokom kojih su neporaženi u svim takmičenjima. Naime, Rossoneri ne znaju za poraz u posljednjih 12 utakmica, a posljednji put su ga doživjeli sredinom decembra prošle godine. Štaviše, u čak pet posljednjih utakmica nisu primili niti jedan gol.

Tim sa San Sira jučer je slavio na vrlo teškom gostovanju kod AS Rome rezultatom 0-2, a golove su postigli Patrick Cutrone u 48. minuti, te Davide Calabria u 74. minuti. To im je bila ukupno 13. pobjeda u sezoni, te se nalaze na sedmom mjestu u Seriji A sa 44 osvojena boda nakon 26 odigranih kola. Od četvrtog mjesta na tabeli na kojem se nalazi njihov najveći rival Inter, a koje vodi u Ligu prvaka, dijeli ih tek sedam bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!