NaslovnicaVijestiAndy Cole: Giggs bi radio sjajan posao kao trener Manchester Uniteda

Andy Cole: Giggs bi radio sjajan posao kao trener Manchester Uniteda

Bivši napadač Manchester Uniteda Andy Cole vjeruje da bi Ryan Giggs bio odličan izbor za trenera svog bivšeg kluba.

Giggs bi radio sjajan posao

Velšanin je proveo cijelu karijeru na Old Traffordu, a iz nogometa se povukao 2014. godine, i od tada radi kao pomoćni trener Louisa van Gaala.

Otkako je preuzeo tu ulogu, sve je više špekulacija da bi mogao preuzeti i mjesto trenera, jer je Van Gaal pod sve većim pritiskom. Cole, koji je igrao sa Giggsom, mišljenja je da bi njegov bivši suigrač bio odličan izbor za trenera.

Govoreći za Sky Sports, Cole je rekao: “Ukoliko Giggsy dobije priliku, to bi bilo sjajno. Znam da su svi rekli da će biti teško za njega, ali naravno da će biti teško, jer to je Manchester United.”

“Navikli su da pobjeđuju. Uvijek su bili u vrhu lige, napredovali u Europi, osvajali Premier ligu i konstantno pobjeđivali. Međutim, ja vjerujem da, ukoliko dobije priliku, on će raditi sjajan posao. Trebat će mu neko vrijeme, svakom treneru u takvom klubu treba vremena.”

Giggs je vodio United na kratko prije nego što je u klub stigao Van gaal, odnosno u posljednje četiri utakmice “Crvenih vragova” u sezoni 2013/14 nakon što je David Moyes dobio otkaz.

Tim je slavio u dvije od te četiri utakmice pod vodstvom Velšanina. Međutim, pored Giggsa, prema pisanju medija, najveći kandidat za klupu Uniteda je bivši trener Chelseaja, Portugalac Jose Mourinho.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!