NaslovnicaVijestiAntonio Cassano: Mogao sam postati poput Lionela Messija i Neymara, ali...

Antonio Cassano: Mogao sam postati poput Lionela Messija i Neymara, ali…

Bivši talijanski reprezentativac Antonio Cassano, koji se nedavno povukao iz nogometa, dao je zanimljivu izjavu za talijanske medije.

Antonio Cassano otkrio kako je mogao biti poput Messija

Naime, on je priznao da je mogao dostići nivo Lionela Messija ili Neymara da se profesionalnije odnosio prema svojoj nogometnoj karijeri.

“Ja sam problematičan momak jer nikad ne znam u kakvom raspoloženju ću se probuditi”, rekao je Cassano u intervjuu za Rai Sport.

“Mogao sam igrati na nekom ‘drugom planetu’, ali imao sam problem što nisam volio trenirati. Upropastio sam sam sebe”, priznao je 35-godišnjak.

[su_no1forfootball]

“Igrao sam u najboljim klubovima na svijetu, poput Real Madrida, Intera i Milana. Da sam igrao drugačiju glavu na ramenima, mogao sam igrati i na Marsu. Bio bih poput Lionela Messija, Neymara i još nekoliko takvih igrača.”

U svojoj 18-godišnjoj profesionalnoj karijeri, Cassano je najbolju sezonu imao u dresu Rome u sezoni 2003/04 kada je imao 21 godinu. Tada je u svim takmičenjima postigao 18 golova i bio je pozvan od strane talijanskog izbornika za Europsko prvenstvo.

Stigao je u Real Madrid kao veliko pojačanje, ali to nikad nije pokazao. U 29 nastupa u dvije sezone u ‘kraljevskom’ klubu postigao je tek četiri gola, dok uloga koju je igrao u Milanu u sezoni 2010/11 kada su postali prvaci Italije je bila neznačajna.

[su_bonus]

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!