NaslovnicaVijestiAntonio Conte: Mislim da je on najbolji trener na svijetu

Antonio Conte: Mislim da je on najbolji trener na svijetu

Trener Chelseaja Antonio Conte pohvalio je svog kolegu na klupi Manchester Cityja Pepa Guardiolu izjavivši da je on trenutno najbolji na svijetu.

Conte otkrio tko je najbolji trener na svijetu

‘Plavci’ se vraćaju obavezama u Premier ligi ovog vikenda nakon što su osvojili sva tri boda u vrlo uzbudljivoj utakmici protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka na njihovom novom stadionu.

Klub iz zapadnog Londona je slavio golovima Alvara Morate i Michyja Batshuayija, zahvaljujući kojima su postali prvi engleski klub koji je slavio protiv ‘jorgandžija’ na njihovom terenu.

Međutim, Conte je ubrzo zaboravio tu pobjedu i već se fokusirao na sljedeću utakmicu, a u pitanju je današnji duel upravo protiv Guardiolinog Cityja na Stamford Bridgeu, gdje će njegov tim pokušati nastaviti dobru formu.

[su_no1forfootball]

“Imam veliku dozu poštovanja prema Pepu Guardioli i mislim da je on najbolji trener na svijetu. Volim gledati njegove utakmice.”

“Vrlo dobro znamo da njegovi timovi vole dominirati na utakmicama, imati dosta posjeda i stvarati veliki broj prilika. On pokušava složiti tim s puno tehničkih i kreativnih igrača koji će pokušati isporučiti svoje ideje na terenu.”

Manchester City je također u odličnoj formi. Nakon utakmice protiv Evertona, koja je završila rezultatom 1-1, Guardiolin tim je slavio u sedam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima. Conte je svjestan da je pred njim vrlo važna i teška utakmica.

“Manchester City se poboljšao u odnosu na prošlu sezonu i doveo nekoliko dobrih pojačanja. Sezonu su započeli vrlo dobro i trenutno igraju sa puno samopouzdanja. Neće biti nimalo lako igrati protiv njih.”

[touchcarousel id='2']

[su_premierleague]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!