NaslovnicaVijestiAntonio Conte otkrio da žali zbog prodaje jednog od najboljih igrača

Antonio Conte otkrio da žali zbog prodaje jednog od najboljih igrača

Trener Chelseaja Antonio Conte izjavio je kako je ‘nesreća’ što Nemanja Matić trenutno nosi dres Manchester Uniteda.

Conte žali zbog odlaska Matića

On je igrao jednu od ključnih uloga u timu Plavaca prošle sezone, kada su osvojili Premier ligu, nakon čega je prošlog ljeta prešao u Manchester United u transferu vrijednom 45 miliona eura.

[su_bbworld]

Priliku da ponovo porazgovara sa bivšim trenerom i suigračima imat će sutra, kada će njegov novi tim ugostiti Chelsea na Old Traffordu u okviru 28. kola Premier lige, a Antonio Conte priznaje kako žali zbog njegovog odlaska.

On je na današnjoj press konferenciji rekao: “O Matiću mogu reći samo dobre stvari, jer je igrao sa nama prošle sezone. Mislim da je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju titule. Sada, nažalost, igra za Manchester United. Želim mu sve najbolje, ne sutra, ali u budućnosti.”

Srpski reprezentativac je prošle sezone u plavom dresu odigrao 35 utakmica u Premier ligi, postigao jedan gol i podijelio sedam asistencija, a također je pomogao i timu iz zapadnog Londona da stigne do finala FA Kupa.

[su_no1forfootball]

Conte je i prošlog ljeta izjavio kako je prodaja Matića veliki gubitak za Chelsea, a na pitanje zašto mu je dozvoljen odlazak u redove velikog rivala rekao je: “U prošlosti smo već pričali o ovoj temi. Ne želim ponovo pričati o tome jer nije bitno, ne zanima nas.”

Pored Contea, također se oglasio i sam Nemanja Matić, koji je danas u ekskluzivnom intervjuu za Sky Sports pričao o svom bivšem klubu.

“U Chelseaju sam proveo tri i pol godine i dao sam sve od sebe za taj klub, ali sada sam igrač Manchester Uniteda. Igrat ću protiv njih i dat ću sve od sebe za United. Svi smo uzbuđeni jer su to utakmice koje volimo igrati. Očekujem otvorenu utakmicu jer želimo pobjedu, kao i oni, i bit će vrlo uzbudljiva za navijače.”

Chelsea je trenutno na četvrtom mjestu u Premier ligi i ima 53 osvojena boda, dok je Manchester United treći sa tri boda više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!