NaslovnicaVijestiAntonio Conte otkrio koji je uslov za njegov ostanak u Chelseaju

Antonio Conte otkrio koji je uslov za njegov ostanak u Chelseaju

Iako je odveo Chelsea do titule prvaka Engleske, postoje šanse da talijanski stručnjak Antonio Conte neće ostati u klubu i sljedeće sezone.

Conte otkrio koji je uslov za njegov ostanak u Chelseaju

Klub sa Stamford Bridgea je slavio čak u 29 od 37 ligaških utakmica ove sezone, a najveća zasluga za to zasigurno pripada Conteu koji je svojom posebnim sistemom napravio revoluciju u Premier ligi.

Međutim, postoji šansa da neće ostati u klubu i sljedeće sezone, a razlog je taj što je njegova porodica još uvijek u Italiji. Conte je priznao da ukoliko ostane u Chelseaju još jednu sezonu, njegova porodica će morati preseliti u London.

U intervjuu za La Repubblicu, 47-godišnji stručnjak je rekao da je njegov glavni cilj da od Chelseaja napravi stabilan klub.

“Moj cilj je postaviti temelje u Chelseaju, kako bi klub nastavio osvajati trofeje. Ovo je već veliki klub, ali nestabilan. Osvojili su Ligu prvaka, zatim ispali u prvoj nokaut fazi. Osvojili su Premier ligu, a zatim završili na 10. mjestu. Chelseaju je potrebna stabilnost.”

“Ubrzo ću razgovarati sa Romanom Abramovičem. Sretan sam u klubu, ali moja supruga i ja odlučili smo da će kćerka završiti školu u Torinu.”

“Ukoliko budem ostao u klubu, oni će morati doći u London i živjeti ovdje. To će biti velika prilika za moju kćerku da upozna stranu zemlju. Reći ću vam jednu stvar koja je sigurna, neću ostati ovdje još jednu sezonu ukoliko oni ne dođu.”

[su_bet365__1m_spectacular]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!