NaslovnicaVijestiAntonio Conte otkrio tko je po njegovom mišljenju trebao osvojiti Zlatnu loptu

Antonio Conte otkrio tko je po njegovom mišljenju trebao osvojiti Zlatnu loptu

Navijači Chelseaja su ljutito reagovali kada su saznali rezultate liste za ovogodišnju Zlatnu loptu, koju je u četvrtak navečer osvojio Cristiano Ronaldo.

Conte smatra kako Zlatnu loptu zaslužuje Kante

Na listi su se našla njihova dva igrača, Eden Hazard i N’Golo Kante, koji su završili na 19., te osmom mjestu.

Iako su mnogi ostali razočarani Hazardovom pozicijom, njegov trener Antonio Conte smatra kako belgijski reprezentativac nije zaslužio tu nagradu jer postoji niz stvari koje mora poboljšati u svojoj igri.

On je rekao: “Naravno da je Hazard fantastičan igrač, on je važan. Međutim, u isto vrijeme moram reći da za Zlatnu loptu trebate osvojiti mnogo toga.”

“Ovo je za Cristiana Ronalda peta Zlatna lopta, baš koliko ih ima i Messi, što znači da se u posljednjih godina ništa nije promijenilo. Uvijek su tu njih dvojica, a također postoji i Neymar.”

“Kada pogledate te igrače, kod njih u svakom trenutku vidite ‘glad’. Kada postignu jedan gol žele postići drugi, kada postignu drugi žele postići i treći. Žele pobjedu nakon pobjede.”

“Eden ima prave karakteristike da se pokuša boriti sa tim divovima. Mora učiniti to i poboljšati svoju poziciju na ovoj listi sljedeće godine.”

Conte smatra kako Zlatnu loptu zaslužuje Kante

Conte smatra kako Zlatnu loptu zaslužuje Kante

Iako bi se mnogi ljubitelji nogometa složili kako je upravo Hazard Chelseajev igrač sa najvećim šansama da osvoji Zlatnu loptu u narednih nekoliko godina, Conte smatra kako drugi njegov igrač zaslužuje tu nagradu.

U pitanju je N’Golo Kante, koji je ove godine završio na vrlo uglednom osmom mjestu. Talijanski stručnjak smatra kako Kante zaslužuje Zlatnu loptu u nekom trenutku u svojoj karijeri, ali i priznaje kako se to vjerovatno neće dogoditi.

“Kada sam ja bio nogometaš, želio sam osvojiti Zlatnu loptu, ali sam znao svoje karakteristike, znao sam da je to nemoguće.”

“Međutim, osvojio sam dosta toga u karijeri, osvojio sam sve. Ne znam hoće li Kante osvojiti Zlatnu loptu u svojoj karijeri zbog svojih karakteristika. Ne postiže puno golova, ali je izvrstan radnik.”

“Za mene, kao trenera, on mora osvojiti Zlatnu loptu, ali u stvarnosti bi to bilo vrlo teško. Paolo Maldini ju nikad nije osvojio, a bio je najbolji defanzivac na svijetu. Gianluigi Buffon ju nikad nije osvojio, a najbolji je golman već dugi niz godina. Međutim, takva je priča o Zlatnoj lopti.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!