NaslovnicaVijestiAntonio Conte: Serija A je iza Premier lige, Bundeslige i La Lige

Antonio Conte: Serija A je iza Premier lige, Bundeslige i La Lige

Izbornik Italije Antonio Conte izjavio je da nedostatak financijskih sredstava je razlog pada Serije A od najatraktivnije lige do četvrte lige na svijetu.

antonio conte

Conte je osvojio Scudetto pet puta kao igrač u dresu Juventusa u periodu 1995 – 2003., a pridodao je i tri vodeći “staru damu” sa klupe prije nego što je 2014. godine preuzeo vodstvo nad reprezentacijom zamijenivši Cesarea Prandellija.

Juventusova dominacija se nastavila i pod njegovim nasljednikom Massimilianom Allegrijem prošle sezone, kada je ponovo osvojen Scudetto, a Juve je također stigao i do finala Lige prvaka gdje su poraženi od Barcelone.

To je bilo prvo finale u posljednjih pet godina u kojem je igrao neki talijanski tim. Iako je tim iz Torina loše počeo ovu sezonu, trenutno zaostaju samo dva boda za vodećim Napolijem i ima dobre izglede za obranu titule prvaka Italije i nastavka dominacije.

Conte smatra da je status Serije A dramatično pao za razliku od njegovih igračkih dana kada je bila vjerovatno i najbolja liga na svijetu. Međutim, vjeruje da se stanje može popraviti u narednim godinama.

“Mislim da se najbolje nogometne utakmice trenutno igraju u Engleskoj”, rekao je Conte za FIFA-in magazin.

“Zatim tu su Španjolska i Njemačka, a Serija A dolazi tek iza njih. Talijanska liga je na četvrtom mjestu i ne postoji način da se to promijeni. To je jednostavno istina koju moramo prihvatiti.”

“Prije je bilo drukčije. Serija A je bila jedna od najzanimljivijih liga na svijetu. Svi su željeli igrati u Italiji, a danas vlasnici klubova nisu spremni toliko ulagati u njih. Jednostavan razlog lošeg kvaliteta lige je nedostatak novca. Međutim, ja sam uvijek optimista, nadam se da ćemo se vratiti na vrh.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!