NaslovnicaVijestiAntonio Conte - trener za 'male' utakmice

Antonio Conte – trener za ‘male’ utakmice

Talijanski strateg Antonio Conte stručnjak je za male utakmice, možda i najbolji na svijetu, ali kada govorimo o velikim utakmicama tada Conte ne pripada u elitno društvo trenera. Naosvajao se on trofeja, ali to se može i bez ozbiljnog uspjeha u ‘velikim’ utakmicama.

Antonio Conte tvorac je današnjeg Juventusa. Podigao je tu momčad iz pepela i od njih napravio prvake. Proveo je tri godine kao trener ‘Stare dame’ i iza sebe ostavio veliki uspjeh na domaćoj sceni, no ne i u Europi. Zapravo, Antonio Conte nikada nije ostavio ozbiljan trag na međunarodnoj sceni. 

Klupu Juventusa preuzeo je 2011. godine nakon što je Luigi Delneri imao katastofalnu sezonu na klupi gdje su završili sedmi i kvalificirali se u Europa ligu. Conte uzima stvari u svoje ruke i tri uzastopne sezone uzima prvenstvo. U tri sezone tri osvojene titule prvaka Italije. No govorimo o najlošijim godinama nogometa u Italiji. Zaista u to vrijeme na Apeninima nisu cvale ruže, ali Serie A sve je jača. Nekad nogometni ‘NBA’ u ovom je trenutku možda i najzanimljivija liga Europe.

Antonio Conte zaista je stvorio taj šampionski Juventus, ali Juventus koji je dominirao samo u Italiji. U svojoj prvoj sezoni Juventus je nastupao u Europa ligi, a Conte i njegova družina ispali su već u skupini tog “drugorazrednog” europskog natjecanja. Tada su u skupini imali Manchester City, Lech Poznan, Red Bull Salzburg, a ‘Stara dama’ završila je na trećem mjestu, 5 bodova iza drugoplasiranog Lech Poznana.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Sezona 2012/13

Godinu nakon toga Conte je kao prvak Italije igrao u najjačem rangu klupskog nogometa. Imao je svoju debitantsku sezonu u Ligi prvaka koja je ujedno i njegov najveći uspjeh u Ligi prvaka do sada. Bila je to sezona 2012/13, a u skupini Lige prvaka Juventus je imao Shakhtara, Chelseaja i Nordsjællanda. Prošli su bez poraza, ali ne baš sjajnim rezultatom, slavili su protiv svakog protivnika po jedanput, te protiv svakog i remizirali. Ždrijeb ih je pomazio i dobili su najlakšeg protivnika za osminu finala – Celtic. Njih su prošli ukupnim rezultatom 5-0 i to je bio jedini put u Conteovoj karijeri da je prošao osminu finala Lige prvaka. U četvrtfinalu Lige prvaka dočekao ih je Bayern Munchen koji je u obje utakmice slavio rezultatom 2-0. Na kraju te sezone Bayern je i osvojio Ligu prvaka.

Sezona 2013/14

Juventus je bio prvak Italije i ponovno je imao direktan plasman u Ligu prvaka, a ove sezone u grupnoj fazi imali su Real Madrida, Galatasaraya i Copenhagena. Od šest utakmica Conte i njegova momčad slavili su u samo jednoj – protiv Copenhagena u Torinu, Vidal je postigao hat-trick, bilo je 1-1, a onda su domaćinu svirana još penala u samo 3 minute, a Vidal je bio siguran s bijele točke. Te sezone Juve je ispao u grupnoj fazi Lige prvaka, a kao trećeplasirani su igrali Europa ligu. Baš te sezone domaćin finala Europa lige bio je Juventusov stadion. Conte i društvo imali su dobar motiv da osvoje to neko europsko natjecanje pred domaćom publikom. Zaista su dobro i krenuli – prvo su izbacili Trabzonsora, pa Fiorentinu i Lyona, a onda su ispali od Benfice koja je na kraju u finalu izgubila od Seville.

Treba napomenuti kako je odlaskom Contea u Juventus došao Allegri koji je unaprijedio sve ono što kod Contea nije valjalo i u tri godine dva puta došao u finale Lige prvaka, a jednom nesretno ispao protiv Guardiolinog Bayerna koji se izvukao u zadnjim minutama utakmice.

Euro2016

Nakon neuspjeha Italije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu klupu reprezentacije preuzima Antonio Conte koji se uspješno kvalificirao na Euro 2016. godine u Francuskoj. Italija je u skupini igrala protiv Belgije, Irske i Švedske. Conte i njegova družina skupinu su prošli kao prvoplasirani. Imali su dvije pobjede u tri utakmice, jednako kao i Belgija. U osmini finala Conte je upisao vjerojatno svoju najveću pobjedu na međunarodnoj razini. Italija je izbacila Španjolsku koja je završila kao drugoplasirana u skupini s Hrvatskom. U četvrtfinalu Italija ispada na penale protiv Njemačke.

[su_champions_league]

Chelsea

Odmah nakon Eura Conte preuzima klupu Chelseaja i u prvoj sezoni ne igra Ligu prvaka jer je sezonu prije Mourinho imao katastrofalnu sezonu. Prvak je bio Leicester, svi se dobro sjećamo te sezone. Conte u svojoj prvoj sezoni uzima titulu prvaka Engleske i ponovno se vraća na scenu kao elitni trener jer su u Premier ligi u tom trenutku velike face – Pochettino, Wenger, Guardiola, Mourinho, Klopp. Conte izlazi kao pobjednik, a Chelsea je zaista izgledao šampionski, a imao je samo 5 poraza: protiv Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Palacea i Arsenala. Uzeo je titulu na malim utakmicama, tamo gdje je njegov pratitelj Tottenham gubio bodove.

Ove sezone, Conte i njegov Chelsea vode bitku, ne za naslov već za mjesto u Ligi prvaka. Nakon 29 kola ima 8 poraza i 5 remija, a mjesto u Ligi prvaka mu bježi 5 bodova. Protiv većih timova jedva ima pokoju pobjedu – ove sezone već je 2 puta u prvenstvu izgubio od Cityja, izgubio je i protiv Uniteda, remizirao protiv Liverpoola, Evertona, Leicestera, protiv Arsenala dva puta i čini se kako mu je otkaz sve bliže. Utakmicom protiv Cityja Conte je dotaknuo dno, a spasit ga može samo da izbaci Barcelonu iz Lige prvaka, ali s obzirom na njegove dosadašnje uspjehe u Ligi prvaka – rekli bi smo da je bliži otkazu. U prvoj utakmici Chelsea je bio bolja momčad na terenu, ali Conte nije vidio da Hazardu ne odgovara pozicija napadača te da Fabregas ne može više trčati, da je imao malo više hrabrosti i malo bolje odluke Chelsea bi možda i slavio…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!